Anadolu topraklarında geçen bir Kore hikayesi

Bugün sizlere 7. Koğuştaki Mucize filminin hem kore versiyonunu hem de yerli versiyonunu izleme imkanı bulmuş birisi olarak spoiler vermeden film hakkındaki düşüncelerimi anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle orijinal versiyonu çok daha iyi bir film. Yerli versiyonu ise sadece Aras Bulut İynemli’nin oyuncunun performansını ön plana çıkartacak bir uyarlamadan öteye gidememiş bir sinema filmi. Aras Bulut İynemli’nin Ege şivesini çok başarılı bulduğumu da belirtmek isterim.

Orijinal filmin ana hikayesi 1997’de, yerli filmin hikayesi ise 1984’te geçiyor. Hikayeyi Anadolu topraklarına aktarabilmek için, daha bizden görünmesi adına filme farklı ve orijinal içerikte olmayan karakterler ve gereksiz entrikalar eklenmiş. 

1980 Askeri Darbesi sonrasında ülke şartlarının ön plana çıkartıldığı filmde bir trajedi anlatılıyor. Bir baba kız hikayesinin işlendiği filmin orijinal versiyonunu izlemeyenler sinemaya gidip süper bir film diyerek hem de gözleri nemli sinema salonundan çıkıyor olabilirler. Ama maalesef 2 saat 12 dakika gibi bence uzun tutulan bu filmde birçok gereksiz sahne yer alıyor. 

‘Güzel ve dokunaklı film’ diyen insanlara saygı duyarım. Çekim kalitesi ve birçok oyuncunun oyunculuk performansı çok iyi. Ama senaristlerin uyarlama yaparken kantarın topuzunu biraz kaçırdıkları da bir gerçek.

Film 6 günde 1 milyon seyirci barajını geçmiş. Başarılarının devamını dilerim. Ancak DVD’si çıktığında veya TV’de denk geldiğim zaman tekrar oturup izleyeceğimi zannetmiyorum. 

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30