Tevâfuk güzel şey, tevâfuklar bulsun bizi

Ünlü Hiskolog Azize Yasemin Paşalıgil, Ölüm yokmuş gibi yaşamak doğru mudur. Arkadaş seçimlerinde nelere dikkat etmeliyiz ve Tesadüf diye bir şey var mıdır? sorularını yanıtladı.

Tevâfuk güzel şey, tevâfuklar bulsun bizi
banner115

ÖLÜM YOKMUŞ GİBİ YAŞAMAK DOĞRU MUDUR?

“Ölüm yokmuş gibi yaşamak doğru değildir. Sadece bu dünya için nefsimize hareket etmek yaşarken ölmemiz anlamına gelir. Ölüm bu hayattaki en doğru gerçektir. Kısa ömrümüzde kalp kırmadan sevdiklerimize, bütün insanlığa sarılarak yarınlarımızı oluşturalım ki o an geldiğinde hazırlıklı olalım. Vakit varken seven sevdiğine sarılsın.”

ARKADAŞ SEÇİMLERİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Arkadaşlık ilişkilerimizde dikkat etmemiz gereken bazı özellikler var. Modumuzu düşüren, enerjinizi aşağıya çeken, istemediğimiz olaylara bizi sürükleyen, dedikodu yapan, başkalarının arkasından konuşan, sözünün eri olmayan insanlardan uzak kalmak gerekir. Bunun yerine yapıcı empatik davranabilen, bizi geliştiren, duygu ve düşünceleri ile bize önerilerde bulunabilen arkadaşları tercih etmek daha doğru bir tercih olur. Saygılı ve ileri görüşlü arkadaşları seçmek lazım.

TESADÜF VEYA RASTLANTI DİYE BİRŞEY VAR MIDIR?

Rastlantı ve tesadüf diye birşey yoktur. Örnek vermek gerekirse, aramayı niyet ettiğiniz bir kişi sizi aradığında bu denk gelmedir. Evrenin bir sistematiği vardır. Evrendeki her şey titreşimler ve frekanslardan oluşur. Bizler de bu frekanslara uygun bir şekilde insanlara ve olaylara doğru çekiliriz. Buna da Tevâfuk diyoruz. Tevâfuk yaradan tarafından olandır. Tevâfuk güzel şey, tevâfuklar bulsun bizi."

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2020, 01:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30