Emre Güral: Ben çalışmaya devam edeceğim

Emre Güral kimdir, bize biraz kendinden bahseder misin?

1989 yılında Almanya Offenbach kentinde dünyaya geldim. Anne tarafından İzmirli, Baba tarafından Balıkesirli bir ailenin çocuğuyum. 4 yaşındayken köy takımı olan SC Egelsbach ile adım attım daha sonra babamın da desteği ile Eintracht Frankfurt seçmelerine girdim. Başarılı olunca da futbol yaşantıma Frankfurt takımında başladım. Daha sonra sırasıyla Jahn Regensburg, Elversberg, Bucaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Antalyaspor gibi takımlarda forma giydim. Şu anda Eskişehirspor'da futbol oynuyorum. 2014 yılında evlendim ve üç çocuğum var.

2016 yılında Eskişehirspor'dan ayrılma kararı aldın ve başka bir takıma transfer oldun. Bize o süreçten bahsedebilir misin?

Geçtiğimiz yıllarda Eskişehirspor'da forma giydim. Geçmiş konuları konuşmanın manası yok. Geçmiş geçmişte kaldı. Bizim artık geleceğe bakmamız gerekiyor. Sadece şunu söyleyebilirim herkes Emre bıraktı gitti diyor ancak işin aslı öyle değil. Para konusu falan gündeme getirildi ama benim için başka meseleler daha önemliydi. Benim problemim o zamanın yöneticileriyleydi ama şu an hiç birisi yok. O isimlerden birisi burada olsaydı Emre Güral şu an Eskişehirspor'da olmazdı.

Eskişehirspor'da yeniden forma giymeye başladın. İlk maçında neler hissettin?

Eskişehirspor taraftarı da beni çok güzel karşıladı. Bana Eskişehir'e gidersen tepki alırsın diyenler olmuştu ama ben böyle düşünmüyordum. Düşündüğüm gibi de oldu. Burada gerçekten bilinçli bir taraftar kitlesi var. Her şeyin farkındalar. Ben eski stadyumda Eskişehirspor forması giymiştim ama yeni stadyumda hiç maça çıkamamıştım. Gençlerbirliği maçında ilk kez o taraftarın önünde bu kutsal formayı giydim.  Taraftarların tribünlerde ismimi bağırması hiç hazır olmamama rağmen bir an önce kendimi sahaya atma isteğinin oluşmasına neden oldu. Hocamız da bana görev verdi. Çıktım ve takıma katkıda bulunmaya çalıştım. Maçı da 3-2 kazandık. Çok güzel bir gündü. 5,5 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştım. Yavaş yavaş özlenen Emre Güral olma yolunda ilerliyorum. Hiç bir sıkıntım yok. Mutluyum.

Eskişehirspor'a geri dönüş sürecin nasıl gerçekleşti?

Ben Eskişehirspor camiasına küs ayrılmadım. Burası ile hep bir gönül bağım vardı. Fuat hoca ve yöneticilerimiz benimle temasa geçtiklerinde çok mutlu oldum. Buraya gelebilmek için yapabileceğim bütün fedakarlıkları yaptım. Eskişehirspor'u ait olduğu yerlere yükseltebilmek için savaşmaya geliyorum demiştim. Hala lafımın arkasındayım. Takıma şuan elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Saha içinde ve saha dışında mücadelemi veriyorum. Genç futbolculara tecrübelerimizi aktarıyoruz. Sezgin gibi, Kıvanç gibi ben de ağabeylik yapmaya çalışıyorum.

Ailenin Eskişehir'i çok sevdiğini biliyoruz ancak şuan kendileri Antalya'da. Bunun sebebi nedir?

Eskişehir'i çok seviyoruz. Benim ilk ikki çocuğum Eskişehir doğumlu. Biz ailecek Eskişehir'i gerçekten çok seviyoruz. Ankara ve İstanbul'a çok yakın olması nedeniyle havaalanı yok ama olsun. Eşimde Eskişehir'i çok seviyor. Ailem şu an Antalya'da çünkü bir doğum süreci vardı. Oradaki doktorunu bırakmak istemedi. Çocukların bir okul düzeni vardı. Bozulsun istemedik. Böyle bir karar verdik ama önümüzdeki dönemde Eskişehir'e gelebilirler.

Osmanlıspor'u deplasmanda senin üç gol attığın maçta mağlup ettik. O gün hakkındaki düşüncelerin neler?

Osmanlıspor maçı çok çok önemliydi. Süper Lig mücadelesi veren bir rakibe karşı deplasmanda alınan galibiyet bana göre 6 puanlık bir galibiyettir. O gün öyle bir motive olmuştuk ki rakip kim olursa olsun biz çıkıp o maçı kazanacaktık. Bu Osmanlıspor'a kısmet oldu. Kötü bir seriye denk gelmiştik. Bir patlama yapmamız gerekiyordu. Bunu da Osmanlıspor deplasmanında başardık. Geriye düştüm ama mücadeleyi asla bırakmadık. Gelecek adına umut vaat eden bir galibiyet oldu. Kazandığımız penaltıyı kullanmadan önce omuzlarımda bir kentin yükü vardı. Sorumluluk almak bana düştü. Karcemarskas beni çok iyi tanıyan bir kaleci. Nereye vuracağımı da biliyordu. Ama bu sefer tersine atmaya karar verdim. Tahmin ettiğim gibi de oldu. Sert bir vuruşla topu ağlara gönderdim. Benim için çok özel bir andı. Gerek maçın son dakikaları olması, gerek öne geçiyor olmamız bu penaltıyı daha önemli kılmıştı. Golden sonra da büyük bir mutluluk yaşadım.

Önümüzdeki sezon da Emre Güral'ın Eskişehirspor forması ile izleyebilecek miyiz?

Eskişehirspor'a gelirken 1,5 yıllık bir sözleşme imzalamıştım. Takımımızın önümüzdeki sezon hedefi mutlak Süper Lig'e yükselmek. Benden devam etmem istenirse gereğini yaparım. Çünkü ben bu takımın güzel bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum.  Transfer yasağı kaldırılırsa bir kaç nokta transfer ile de bence mümkün olabilir.

Eskişehirspor'daki genç futbolcular için düşüncelerin neler?

Eskişehirspor'da gerçekten gelecek vaat eden genç yenetekler var. Türk futbolu ve Eskişehirspor onlardan çok şeyler bekliyor. Elinize geçen her fırsatı çok iyi kullanın diye bizler sürekli onlar ile konuşuyoruz. Böyle bir camiada parlamak daha güzeldir. Çünkü her futbolcu Eskişehirspor'da forma giymek ister.

Teknik Direktör Fuat Çapa için ne düşünüyorsun?

Eskişehirspor'a tekrar dönmemin en önemli sebeplerinden birisi de Fuat Çapa'dır. Kendisini ve kariyerini herkes çok iyi biliyor. Karakteri ve insanlığı beni etkiledi. Avrupa mentalitesi çok yüksek bir isim. Bana kulübün hedeflerini anlatırken en ufak bir şüphe duymadım. Kısaca söylemek gerekirse güvenbilir bir hoca. Sağolsun bana şans verdi, bende her fırsatta hocamızın ve taraftarımızın yüzünü kara çıkartmamaya çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.

En beğendiğin futbolcular kimler?

En beğendiğin futbolcu kim sorusuna ben her zaman Cristiano Ronaldo cevabını vermişimdir. Bana göre dünyanın yetenekli oyuncusu. Neredeyse hiç bir eksiği yok. Oyun stili herkes tarafından kabül görmüş bir isim. Benim stilimi de kimi insanlar benzetirler. Brezilyalı Ronaldo'da çocukluğumun yıldızıydı. Onu çok beğeniyordum. Türkiye'de Burak Yılmaz'ın en iyi golcü olduğunu söyleyebilirim.

Kısa ve net bir soru. Oğlunun da senin gibi bir futbolcu olmasını ister misin?

Oğlumun futbolcusunu elbette isterim. Beraber futbol oynamaya çalışıyoruz. Bariz bir yeteneği var ama ben kendisini asla yönlendirmiyorum. Her şeye kendisi karar verecek. İsterse basketbolcu olmak istesin, isterse hentbolcü olmak istesin ben seve seve desteklemeye hazırım. 

Bütün futbolculara sorduğumuz bir soruyu sana da sormazsak olmaz. Eskişehirspor taraftarı hakkındaki düşünceleriniz neler?

Eskişehirspor taraftarı cidden anlatılmaz. Türkiye'nin en etkili taraftar grubuna sahibiz diyebilirim. Eskişehirspor taraftarını tüm Türkiye biliyor. Futbola sadece futbol gibi bakmıyorlar. Eskişehirspor'a ve Milli Takıma inanılmaz bir şekilde sahip çıkıyorlar. Deplasman maçlarında da kendilerine ayrılan bölümleri hıncahınç dolduruyorlar. Eskişehirspor'a gelmek isteyen her futbolcu taraftara hayran olduğu için gelmek ister. Taraftarlarımız cidden bir marka.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30