Covid-19 ve Esnaf

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında, vatandaşların toplu alanda bulunması konusunda kısıtlamaya girilmişti. Bu çerçevede corona virüsü yayılma riskinin önüne geçmek adına, kafe, eğlence merkezleri, restoranlar, düğün salonları, kuaförler, kahvehanelerin vb. işletmelerin faaliyetleri durduruldu.

Yaklaşık 75 gün süren bu kısıtlama süresince işletme sahiplerini bir kısmı çalışanlarına ücretsiz izin kullandırdı bir kısmı ise tamamen işlerine son vermek zorunda kaldı. Tabi bu süreç içerisinde Sn. Cumhurbaşkanın açıkladığı destek paketleri azda olsa halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

Lakin durumun aslında daha ciddi boyutlara ulaşacağını ön görmek zor değil. Kısıtlama süresince esnaf sadece kirasını ödemekle yükümlüydü. 1 haziran 2020 tarihi itibari ile açılan işletmeler ilk 5 günde göründüğü üzere siftah yapamadı. Kısıtlama süresince sadece kira ödemekle yükümlü olan işletme sahipleri şu an çalışanlarının ve malzeme temini konusunda ağır bir yükün altına girmişlerdir. Normalleşme süreci başladı diyoruz ama gerçekten normalleşiyor muyuz? bunu iyi analiz etmemiz gerekiyor.

Şahsi kanatim olmakla birlikte işletme sahiplerinin bu ilk 5 günü baz aldığımda kısıtlama dönemini arayacağı görülüyor. En kısa sürede Devletimizin bu konuda gerekli bir çalışma yapması gerekmektedir. Önceliğimiz covid-19 ile mücadele olmakla birlikte bu virüse karşı önlemlerimizi titizlikle alıp normal hayatlarımıza dönüşü hızlandırmamız gerekiyor. Gelecek günler hepimiz için umut dolu olsun.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sezgin öztürk
Sezgin öztürk - 4 yıl Önce

Ayberkciğim devlet halk tan yardım talebiyle kampanya başlatmıştı biliyorsun bu hazinede para olmadığını itirafı idi yeni normal süreçte ise devlet bankaları emrivaki birazda tehditle kredi muslukları nı açmalarını sağladı yani benden size hayır yok bankadan faize para çekin başınızın çaresine bakın dedi selamlar ablama selam söyle

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30