Cin diye bildiklerimiz uzaylılar mı?

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 'Cin diye bildiklerimiz uzaylılar mı?' sorusunu cevapladı...

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu dün CNN Türk’te yayınlanan Nuket Aydın’ın sunduğu 40 programına katıldı. Hatipoğlu bu programda ilginç bir sorunun da cevabını verdi. Hatiopğlu’na in diye bildiklerimiz uzaylılar mı? diye soruldu. İşte Nihat Hatipoğlu’nun cevabı…

Nihat Hatipoğlu cevapladı: Cin diye bildiğimiz şeyler uzaylılar olabilir mi cinlerin ayrı bir gezegeni var mı nazar nedir?

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu cevabı en çok merak edilen sorulara CNN Türk’te Buket Aydın’ın sunduğu 40’a programında cevapladı. Cin diye bildiğimiz şeyler uzaylılar olabilir mi? Cinlerin ayrı bir gezegeni olabilir mi? Nazar gerçek mi, gerçekse nasıl engellenir?.. Bugüne kadar kaç kişiyi Müslüman etti?.. Sık sık aynı sorularla karşılaşıp aynı sorulara cevap vermekten sıkılmıyor mu?.. Belediye Başkanlığını neden kabul etmedi?.. İşte Nihat Hatipoğlu’ndan çarpıcı cevaplar?..

CİNLER VAR MI? BİZİM CİN BİLDİKLERİMİZ UZAYLILAR OLABİLİR Mİ?

Melekler, ruh nasıl varsa cinler de şeytanlar da vardır. Hepsini kabul ediyoruz. ‘Uzaylılar cinler midir?’ diye sorarsanız, Allah bilir derim. ‘Buranın ötesinde bir hayat olabilir mi?’ Evet olabilir.

CİNLERİN AYRI BİR GEZEGENİ OLABİLİR Mİ?

Cinler bizimle de mevcutlar, yaşıyorlar dünyamızda da. Diğer mekanlara gidebilme, koşabilme yetenekleri vardır. Eskiden vahiy çalmak isteyen bazı şeytanların ateşle yakıldığını Kur’an-ı Kerim haber veriyor.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI NEDEN KABUL ETMEDİ?

Siyaseti hor görmüyorum, çok saygı duyuyorum ama bunlar ayrı meseleler. Ben çok başka, çok önemli bir iş yapıyorum. Bu alanı bıraktığımda bir boşluk olacağından korkuyorum. Onun da hesabının Allah tarafından sorulacağı endişesindeyim.KAÇ KİŞİYİ MÜSLÜMAN ETTİ?.. Siyaset ile din ayrı meseleler. Ben çok başka, çok önemli bir iş yapıyorum. Her dinden insana da İslam’ı anlatıyorum. Bu güne kadar belki 20’nin üzerinde insan Fransız, Alman, Polonyalı, Finlandiyalı, Hollandalı kişiyi müslüman ettim. Benim yanımda Kelime-i Şehadet getirdiler. Onlar oranın yerli insanları.

NEDEN ‘AİLEMİZİN HOCASI’ DİYORLAR?

Bu tür insanlarla (Fransız, Alman, Polonyalı, Finlandiyalı, Hollandalı) irtibatım var benim. Konuşmalarımı kendi dillerine çevirtmişler. Yüzbinlerce insan ibadete, namaza başladı. Din ile ilgili endişelerini yıktılar. Beni gören herkes ‘Ailemizin hocasısınız. Sizi görünce seviniyoruz.’ diyorlar. Bunu nasıl bırakacaksınız? Değer mi dünyalık bir makam için bunlardan vazgeçmeniz.

NAZAR GERÇEK Mİ GERÇEKSE NASIL ENGELLENİR?

Nazar iki şeyden kaynaklanıyor. Bir hasetten. Haset ateş gibidir çünkü. İki aşırı sevgiden. Annenin nazarı değdiği gibi. ‘Maşallah, la havle vela kuvvete illa billah’ deyin diyor. O bir paratoner gibi sanki. Nazar nedir? Gözün enerji vermesi. Ve o enerjinin zayıf olan kişiyi etkilemesi. Bu çocuklarda daha çok oluyor. Bazen Allah engeller bunu problem olmaz. Bazen yüce Allah imtihandan dolayı kişiye nazarın değmesine müsaade eder. Peygamberimiz ‘Gözle etkilemek haktır.’ diyor.

NAZARDAN NASIL KORUNURUZ?

Nazar hasetten ve aşırı sevgiden kaynaklanır. Felak, Nas okuyacağız bol bol. Bir şeyi beğendiğimizde maşallah diyeceğiz. La havle vela kuvvete illa billah, o bakışları etkisiz hale getiriyor.

NAZARIMIZ DEĞİYORSA NE YAPMALIYIZ?

Yıllar önce bir gün bir hanım beni aradı. ‘Ben genç bir gelinim hocam. Bende nazar var. Etkileme gücüm var. Ben bir markete girdiğimde nereye dikkatli bakarsam paramparça oluyor. Ne yapayım hocam?’ dedi. Halinden de memnun değildi. Dedim ‘Beğendiğin şey oldu mu maşallah, la havle vela kuvvete illa billah de. Fazla oraya yoğunlaşmamaya çalış.

‘ÇOCUKLARA FELAK, NAS OKUYALIM

Çocuklar için Felak, Nas okuyalım. Benim oğlum şöyle, benim oğlum ne güzel olmuş falan, onları çok anlatmayalım. Nazarının değdiğine inandığınız yerlere gitmemeye, gittiyseniz de az kalmaya çalışın.

ERDOĞAN’A BÜYÜK MUHABBETİM VAR

Bana o dönemde belediye başkanlığı teklif eden Cumhurbaşkanımız çok beyefendi bir insan. Onu özel seviyorum, her zaman da söylüyorum. Cumhurbaşkanımızı ayrı bir yere konumlandırıyorum. Siyaset üstü ve siyaset dışı bir konumda. Ona büyük muhabbetim, sevgim, saygım var.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30