Diriliş Ertuğrul 129. Bölüm Tanıtım

Diriliş Ertuğrul son bölüme yine imzasını attı. Son bölümde; İlbilge Hatun, hain pusunun tam ortasında kaldı. Gündüz yardımına koşarken, Dragos son anda yine yapacağını yaptı. Ertuğrul Bey ise beklenen özgürlük ateşini yaktı. Son bölümün ardından gözler Diriliş 129. bölüm fragmanına çevrildi.

Diriliş Ertuğrul 129. Bölüm Tanıtım

Diriliş Ertuğrul 128. yeni bölüm fragmanı bu akşam yeni bölümde yaşanacak gelişmeleri ekrana taşıdı. Yeni fragmanda; Ertuğrul, Selcan Hatun'un obaya dönüş sebebini sorgular. Selcan Hatun, Ertuğrul'a yazılmış haberi uzatır ve Ertuğrul kağıdı okuduktan sonra Aksakallılar ile görüşmesi gerektiğini söyler.

Çarşamba akşamı ekranlara gelecek olan Diriliş Ertuğrul yeni bölüm öncesi 2. fragmanı ile ekranlara geldi. Yeni fragmanda, savaş sesleri yükseliyor. Anadolu şimdiye kadar gördüğü en şiddetli cenki görecek! Baskıların ardındaki ismin Albastı olduğu söyleniyor. İlbilge'nin abisi geliyor ve Dragos'u kendisi için çalışması için tehdit ediyor. 

Esaret zincirini kırıp, hürriyet kıyamına kalkma vakti... ''Konya’ya Ertuğrul ve kardeşlerinin kellesini göndereceğim'' sözleri dikkat çekiyor. Selcan Hatun, İlbilge’yi babası gibi yanlış yollara sapmaması için uyarıyor. Dragos, Gündüz’ü tuzak kurulduğu iddasıyla uyarırken, zalim ve soysuz düşman intikamsız öldürülmeyecek, sesleri yükseliyor.

TRT 1'de yayınlanan ve her bölümüyle izleyenleri ekranlara kilitleyen dönem dizisi Diriliş Ertuğrul, izleyicilere heyecan dolu bir bölüm sundu bu hafta. Mahkemenin Ertuğrul tarafından kazanılması Dragos'u çılgına çevirdi. Selcan'ın obaya gelmesinin nedeni ortaya çıktı. Sanatkarların ve alimlerin tehlikede olması, yeni bölümde sürpriz isimlerin diziye dahil olma ihtimalini arttırdı.

Moğol zulmüne direnen ne kadar sanatkar ve alim varsa hepsi tehlike altında! Hedeflerinde Sadettin Konevi, Tapduk Emre, Ahi Evran, Mevlana Celaleddin Rumi var. Dragos, Selcan Hatunla karşı karşıya gelirken, Ertuğrul ise üzerlerine kabus gibi çökmek için harekete geçiyor.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Hande Soral gibi usta oyuncuların yer aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni bölümü 19 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00 itibariyle sizlerle.

Diriliş Ertuğrul dizisinin dün akşam ekranlara gelen son bölümü yine soluksuz izlendi. Son bölüme Selcan Hatun ve oğlu Süleyman'ın obaya dönüşü damga vurdu. Gözler Gündoğdu'yu da arasada, obaya dönen sadece anne ve oğuldu. 

Geçen akşam yayınlanan son bölümde; Gündüz'ün mahkemesi görülüyor. Şahitlerin dinlenmesinden sonra İlbilge, Gündüz'ün suçsuz olduğuna inanıyor. İlbilge Ertuğrul'a itimat etmediği için tüm bunların başına geldiğini itiraf ediyor. Dragos ise tüm yaşananlarda sonra büyük bir yıkım yaşıyor. Gündüz, Irene'nin yardımıyla İlbilge'den kaçmayı başarmış ve kaleye gitmişti. Ertuğrul ise Kara Bela'yı yakalamış fakat herhangi bir bilgi edinemeden Kara Bela kendisi hayatına son vermişti. Turgut, sandık ve anahtarın yanı sıra, Evdokya’dan Dragos’la ilgili sırrın olduğu kolyeyi alıp tekfura götürüp içindeki sırrı öğrenmesini istemişti. Tüm bu meselelerin üzerine Emir Bahaeddin, hana gelmiş ve Ertuğrul’dan Gündüz’ü yargılanmak üzere getirmesini istemişti. Ertuğrullara Gündüz’ün yerini haber veren Covan ise ifşa olmaması için Dragos tarafından öldürülmüştü. Onun öldürüldüğü yere gelen Bamsı da Dragos tarafından hançerlenip yaralanmıştı. Turgut, tekfurla görüşmüş ve kolyedeki sırrı bulması için ona kolyeyi emanet etmişti. Tekfur ise bu sırrı öğrendiği anda Lais tarafından öldürülmüştü. Ertuğrul, tekfurun öldürüldüğünü, Gündüz’ün ise kalede tutulduğunu öğrenmişti. Bunun üzerine Lais ile görüşmek için kaleye gitmiş ve Lais ondan Gündüz için fidye istemişti. Aynı zamanda Gündüz’ü fidye vererek almak isteyen İlbilge de buraya gelmişti…


Diriliş Ertuğrul Eski Bölümlerde Yaşananlar


Çarşamba akşamlarının reyting rekorları kıran dizisinde tehlike çanları çalmaya başlıyor. Türlü zorluklar sonrası oğluna kavuşan Ertuğrul Gündüz'le beraber Söğüt'e dönüyor. Fakat yolda kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Ertuğrul, İlbilge ve Alp'leriyle çarpışmak zorunda kalıyor. Fragmanın finalinde, Gündüz diye bağıran Ertuğrul'u bu kadar endişelendiren ne merak ediliyor.

Ertuğrul, İlbilge'ye ''Hakkın yanında olursan bende her daim arkanda olacağım'' sözleriyle destek olmaya çalışıyor. Selcan, oğlu Süleyman ile beraber oba'ya geliyor. Dragos, artık ortaya çıkma kararı verirken, en beklenmedik anda saldırma düşüncesinde!

İlbilge’nin kibir dolu ’’bizim adaletimizden kim sizi muhafaza edebilir ki?’’ sözleri Ertuğrul’un, ‘’en yüce adalet sahibi Allah’’ sözleriyle karşılık buluyor. Ertuğrul, Gündüz’le beraber Söğüte dönmek için yola çıkıyor. Dragos ise baba ve oğul Söğüt’e varmadan yakalamak için adamlarını yolluyor. İntikam almak için yanıp tutuşan İlbilge de, Ertuğrul ve Gündüz’ün peşini bırakmıyor. İlbilge çıkan çatışmada öldürülüyor mu?

Başladığı günden beri ilgiyle takip edilen dizi Diriliş Ertuğrul'un son bölümü yine soluksuz izlendi. Bir neslin geleceğini nasıl hazırlamaya çalıştıklarını ve hangi fedakarlıklarda bulunduklarını gösteren dizinin son bölümüne, Ertuğrul'un oğlu Gündüz'ü bulmak için gösterdiği gayret damga vurdu. Son bölümün ardından yayınlanan 127. bölüm fragmanı ile yeni bölümde yaşanacakların detayları da ortaya çıktı.


Kayra Şenocak kimdir? 

Dizide Yunan komutanı rolüne hayat vereceği konuşulan İlker Aksum'dan sonra, Diriliş Ertuğrul'a yeni bir oyuncu daha dahil oldu. Diriliş Ertuğrul'un çekimleri tam gaz sürerken Kayra Şenocak, merakla beklenen dizide Aktemür rolüne hayat verecek. 

Kayra Şenocak, 1998yılında Aynalı Tahir adlı diziyle televizyon seyircisinin karşısına çıktı. Senaryosunu Sergin Akyaz'ın yazdığı veAlişan, Erkan Petekkaya,Yeşim Büber, Saruhan Yücel, Emine Ün, Tuğba Özay ve Doğa Bekleriz'in de oynadığı dizide, 'Bilal' rolünü canlandıran Kayra Şenocak, geniş izleyici kitlesine ulaştı ve çok sevildi.

Kayra Şenocak, 1999 yılında Show TV'de yayınlanan "Şans Kapıyı Çalınca" isimli yarışma programını Seray Sever ile birlikte sundu.

2006 yılında Samanyolu TV'de yayınlanan "Yağmurdan Sonra" dizide "İbrahim" karakterini canlandırırken Seçil Mutlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ali Sürmeli, Atilla Olgaç, Sefa Zengin ile birlikte rol aldı.

2007 yılında Samanyolu TV'de yayınlanan "Kapıda Biri mi Var" adlı programı nişanlısı Ebru Karanfilci ile beraber sundu.

2008-2009 yılları arasında Dolu Dizgin Yıllar, 2008 yılında başrollerini Buket Dereoğlu ile paylaştığı Pulsar adlı dizide Orhan Bilgiç karakterine hayat vermiştir. 2014 yılında vizyona giren Abbas`ın Melekleri adlı sinema filminde oynamıştır.

2012 yılında Keremcem'in "Küstüm Hayata" adlı klibinde oynadı.

23 Aralık 2014 tarihinde TRT ekranlarında yayınına başlayan ve yönetmenliğiniKudret Sabancı'nın yaptığı Bir Osmanlı Polisiyesi olan "Filinta" adlı dizide Kayra Şenocak "Hasan" karakterini canlandırır.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30