Üzücü haberi Emrah verdi

ATV'de final yapan Aşk ve Mavi dizisinin başrol oyunculuğunu üstlenen Emrah, hayranlarını üzecek bir karar aldı.

Üzücü haberi Emrah verdi

Küçük yaşından itibaren şarkılarıyla dönemine damga vuran Emrah, dizi ve filmleriyle de oyunculuğundan söz ettirmişti. 'Acıların çocuğu' diye hitap edilen Emrah, son olarak geçtiğimiz aylarda final yapan Aşk ve Mavi dizisinde başrol oynamıştı. 48 yaşındaki Emrah'ın, kariyeri hakkında önemli bir karar aldığı öğrenildi. Dün akşam bir otelde arkadaşlarıyla yemek yerken görüntülenen Emrah Erdoğan, muhabirlerin sorularını yanıtladı. Önümüzdeki dönemde Avrupa'da 37 konser vereceğini belirten Emrah, son konserini Türkiye'de vereceğini ve ardından müzik kariyerini bırakacağını açıkladı. Kalan hayatında ailesiyle vakit geçirmek istediğini belirten Emrah, "50 yaşıma geldim, mental yorgunluğum var” şeklinde konuştu.

EMRAH ERDOĞAN NERELİDİR?
Emrah Erdoğan, 1971 yılında Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Elyasa Erdoğan ve Ayten Erdoğan’ın tek çocuğu olarak doğdu. Terzi olan babasını 1.5 yaşında kaybeden sanatçı annesinin işi nedeniyle Elazığ'ın Maden ilçesinin Gülaman köyünde ilkokula başladı.

Okulda müzik hocası tarafından müziğe olan ilgisi, kendine öğretileni çabuk kavrayışı ve özellikle sesinin güzelliği ile dikkat çekti ve aralarında yapmış oldukları amatör bir kasetle ilk adımı atmış oldular.

Emrah, 1984 yılında İstanbul'da ilk profesyonel albümleri olan "Agam Agam" ve "Gülom" ile müzikseverlerin gönlünde "Küçük Emrah" olarak yer almaya başladı. 1985' de "Yaralı" adlı albümü büyük ilgi gördü. 1986 - 1987 yıllarında "Boynu Bükükler" ve "Ayrılamam" albümleri ile satış rekorları kırdı. 1990 yılından itibaren albümlerinde kendi söz ve bestelerine yer vermeye başlayan sanatçının birçok parçası vazgeçilmeyen klasikler arasında yerini aldı.

Emrah, sanat yaşamının dolu dolu geçen 20 yılda çıkardığı toplam 18 albümle müzik dünyasında benzeri olmayan rekora imza atmıştı. Albümleriyle beraber başlayan konser maratonu ülkede birçok mekanı tamamen doldururken; 1994 yılında Türkiye'de ilk defa bir Türk sanatçısı, İnönü Stadyumu'nda verdiği muhteşem konserle 50.000 kişilik kapasite ile doldurdu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30