ABD'den Kim Jong açıklaması

Çin, son günlerde sağlığı tartışma konusu olan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un için doktorların da olduğu bir ekibi Kuzey Kore'ye gönderdi. Sosyal medyada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldüğüne dair iddialar ise günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

ABD'den Kim Jong açıklaması

Çin, son günlerde sağlığı tartışma konusu olan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un için doktorların da olduğu bir ekibi Kuzey Kore'ye gönderdi. Uluslararası Haber Ajansı Reuters, konuya yakın üç kaynağa dayandırdığı haberinde, ekibin gidişinin Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un''un sağlığıyla ilgili olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Sosyal medyada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldüğüne dair iddialar ise günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Kuzey Kore liderinin öldüğü iddialarıyla ilgiliyse Güney Kore istihbaratı bir açıklama yaptı. Kim Jong un'un yaşadığı ve yakında ortaya çıkabileceği belirtildi. 36 yaşındaki Kuzey Kore liderinin kalp ameliyatı geçirdiği ve durumunun ağır olduğu iddia edilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo; Kim Jong'un öldüğü iddiaları üzerine "Kuzey Kore'nin başına kim gelirse gelsin ABD'nin hedefleri değişmez." dedi. ABD istihbaratından bir yetkili şu ifadeleri kullandı; "Kuzey Kore lideri Kim'in sağlık sorunları olduğu biliniyor, ancak ciddi şekilde hasta olduğu bilgileri geliyor. Kim'in tekrar görevine geri döneceği konusunda hiçbir bilgim yok"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katıldığı bir televizyon programında, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Pompeo, Kuzey Kore'nin başına kim gelirse gelsin ABD'nin hedeflerinin değişmeyeceğini belirterek, ABD'nin Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan arındırma çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

İki ülke arasında yarım yüzyıldan fazladır yaşanan anlaşmazlıkların ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında tarihi zirvelerin düzenlendiğini ve kendisinin de 2018'de dört kez Kuzey Kore'ye gittiğini belirten Pompeo, "Kuzey Kore nükleer silahlardan vazgeçerse, Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore halkına daha parlak bir gelecek sağlayacaktır" dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un sağlığı hakkında hiç bir şey bilmediklerini kaydeden Pompeo, "Amerikan halkı durumu çok yakından izlediğimizi bilmeli" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30