Amazon ormanları yanıyor!

Brezilya’nın kuzeyindeki Amazon ormanları yangınlarına yenileri ekleniyor. Brezilya Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE), perşembe ve cuma günü boyunca bin 663 yeni yangının başladığını duyurdu.

Amazon ormanları yanıyor!
banner127

NPE'nin açıklaması, Bolsonaro’nun Amazon ormanları yangınlarını söndürmeye yardım etmek amaçlı orduya yetki veren kararnameyi çıkarmasının ardından geldi.

Resmi rakamlara göre, Brezilya’da 2019 yılının başından bu yana, 78 bin 383 orman yangını çıktı. Bu rakam 2013 yılından itibaren rekor seviyeye ulaştı.

Öte yandan Amazon yangınlarına ve Bolsonaro hükümetine tepki gösteren binlerce kişi, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde cuma günü protestolar düzenledi.

Fransa’nın Biarritz kentinde başlayan G7 Zirvesi’nde buluşan Avrupalı liderler, yangınları "uluslararası kriz" maddesi olarak görüşüyor.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, G7 Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, “Brezilya Amazon ormanları yangınlarını söndürmede başarısız olduğu sürece Avrupa devletlerinin Latin Amerika ülkeleriyle Mercosur Serbest Ticaret Anlaşması’nı onaylaması mümkün değil” dedi. Tusk ayrıca, "gezegenin akciğerleri" olan Amazon ormanlarının iklim kriziyle mücadeledeki rolünün önemine de değindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30