Anket sonucuna göre intihar etti!

Instagram'dan anket paylaşarak takipçilerinden "Ölüm ve yaşam" arasında seçim yapmasını isteyen Malezyalı genç kız, çoğunluğun ölümü seçmesi dolayısıyla intihar etti.

Anket sonucuna göre intihar etti!
banner115

Olay, Malezya’nın doğusundaki Salavak eyaletinde yaşandı. Polisin verdiği bilgiye göre, adı açıklanmayan 16 yaşındaki genç kız, Instagram hesabında bir anket paylaştı ve takipçilerine “Gerçekten önemli. Bana ölüm ya da yaşamı seçme konusunda yardım edin” diye seslendi.

Çoğu kullanıcının ‘ölüm’ demesi üzerine genç kızın kendisini öldürdüğü iddia edildi. Polisin yaptığı incelemelere göre yüzde 69 ankette ‘ölüm’ dedi.

"Kızın ölmesi yönünde oy kullananlar..."

Olayın duyulması tartışma yarattı. Avukat ve miletvekili Ramkarpal Singh, genç kızın ölmesi yönünde oy kullananların intihara teşvik nedeniyle suçlanmaları gerektiğini söyledi

Instagram'da yanıt verenlerin 'yaşam' seçeneğini işaretlemesi halinde genç kızın hayatta olacağına inandığını söyleyen "Singh, “Kullanıcıların çoğu, kendi hayatına son vermek konusunda cesaret vermeseydi genç kız bugün yaşıyor olur muydu? Eğer profesyonel yardım alması önerilseydi bunu yapar mıydı? Gerçekten kullanıcıların yüreklendirmesi hayatına son verme kararını etkiledi mi?” diye sordu. Singh, “İntihara teşebbüs bu ülkede suç olduğu için, belki de birini intihara teşvik etmek de suç olmalı” diyerek konunun araştırılmasını istedi.

Hassas içerikleri engelleyecek

Yaşana olay akıllara bir kez daha sosyal medya kuruluşlarının politikalarını getirdi. Instagram Şubat ayında bir açıklama yaparak, hassas ekranlar özelliğini yayına alarak kendine zarar verme fikri bulunduran içeriklerin gizleneceğini duyurmuştu.

İngiltere olayını akıllara getirdi

Bu hamle, İngiltere'de 2017 yılında intihar eden 14 yaşındaki Molly Russell'ın ardından gündeme gelmişti. Russell'ın ailesi, kızlarının Instagram’daki intihar görüntülerinin ardından hayatına son verdiğini savunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30