Cemal Kaşıkçı için açıklama

İngiltere   Dışişleri Bakanı  Jeremy Hunt, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ve Alman mevkidaşı Heiko Maas, Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı  olayıyla ilgili ortak yazılı açıklama yayımladı.

Cemal Kaşıkçı için açıklama

İfade ve basın özgürlüğü ile gazetecilerin korunmasının İngiltere,  Fransa  ve  Almanya  için kilit önemde öncelikler olduğu belirtilen açıklamada, "2 Ekim'den bu yana ailesinin irtibatı kaybettiği Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayı aydınlatılmalıdır." denildi.  

"BU OLAYI SON DERECE CİDDİYETLE ELE ALIYORUZ"

İngiltere, Almanya ve Fransa'nın,  AB  Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi  Federica Mogherini  ile  Birleşmiş Milletler  Genel Sekreteri  Antonio Guterres 'in olayla ilgili dile getirdikleri kaygıları paylaştıklarına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Bu olayı son derece ciddiyetle ele alıyoruz. Gerçekte ne olup bittiğinin ortaya çıkarılması ve -varsa- Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının sorumlularının teşhis edilmesi ve bunlardan hesap sorulmasını temin için inanılır bir soruşturmaya ihtiyaç var.  Suudi Arabistan  ve  Türkiye 'nin bu konuda ortak gayretlerini teşvik ediyoruz ve Suudi hükümetinin tam ve ayrıntılı bir cevap vermesini bekliyoruz. Bu mesajı doğrudan Suudi makamlarına da ilettik."        

SUUDİ YETKİLİLER ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİALARINI YALANLADI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de resmi işlemler için ülkesinin  İstanbul  Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamamıştı.  Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından kendisinin orada öldürüldüğü iddialarını yalanlayan Suudi yetkililer, Başkonsolosluktan çıktığını ve akıbetine ilişkin bir bilginin bulunmadığını savunuyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30