Çin'de yeni felaket kapıda!

Afrika ile bazı Asya ülkelerini etkisi altına alan ve acil durum ettiren çekirge istilası, Hindistan'ı vurmuş durumda. 150 km hızla hareket ettiği ve bir günde 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tükettiği belirtilen çekirgelerin, iki ile üç ay içinde Çin'e varacağı ve coronavirüs (Covid-19) sebebiyle zaten ekonomisi darbe almış ülkenin kıtlık ile de karşı karşıya geleceği belirtildi.

Çin'de yeni felaket kapıda!
banner115

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ederken, Pekin yönetimi şimdi de çekirge tehlikesiyle karşı karşıya. Yemen'de ve Afrika'nın bazı ülkelerini istila eden çekirge sürüsü, zor günlerin yaşanmasına sebep oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) kontrol altına alınmaması durumunda bu ülkelerin ciddi kıtlık çekeceği uyarısında bulundu. 

Etiyopya, Kenya, Uganda, Tanzanya ve Somali'de tarım alanları büyük hasarlar görürken, Somali'de ülke çapında acil durum ilan edildi. Etiyopya da ülkenin 9 eyaletinin 4'ünde kırmızı alarm verdi. Çekirgeler Kenya'da sadece bir günde, 35 bin kişiye yetecek yiyeceği tüketti.

Çin devlet televizyonunda yayınlanan bir görüntüde ise, Hindistan'ı kıtlıkla karşı karşıya bırakan çekirge sürüsünün nasıl hızlı hareket ettiği gözler önüne serildi. Çekirgelerin çok hızlı bir şekilde yol aldığı kaydedilirken, virüs sebebiyle ekonomisinde ciddi sorunlar yaşayan Çin'e iki ile üç ay içinde ulaşacağı belirtildi. Uzmanlar, Covid-19 ile başı belada olan Pekin yönetimini, çekirge istilası ile daha zor günlerin beklediğini söyledi ve ülkenin ciddi kıtlık çekebileceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2020, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30