Trump'tan İran ve Çin'e tehdit!

New York'taki BM Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Trump, Çin ve İran'a karşı sert mesajlar verdi. Ticaret savaşının devam edeceğini belirten Trump, "Çin verdiği sözleri tutmadı, adil ticaret istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump'tan İran ve Çin'e tehdit!
banner127

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "İran böyle davrandıkça yaptırımlar gevşetilmeyecek, aksine daha da sıkılaştırılacaktır." dedi.

Trump, Afganistan için dağılan müzakere masasıyla ilgili "Afganistan'da Taliban saldırılarına devam ediyor ancak müttefiklerimizle birlikte barış için çalışmayı asla bırakmayacağız" diye konuştu.

Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Geçmişte bizimle tanışanlar gibi, gerçekten bizim dönemizde de çok fazla mücadele ve net seçenekler var. Bütün ayrım tarih boyunca olduğu gibi devam ediyor ve net bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor.

"Gelecek küreselcilerin değil, vatanseverlerin olacaktır"

Benim ülkem halkın iradesini ve özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan bir ülkedir. ABD 2.5 trilyon dolar harcamış ve ordusunu yenilemiştir. Açık ara dünyanın en güçlü ülkesidir. Amerikalılar şunu bilir. Diğerlerinin zafer peşinde koştuğu bir dünyada ülkemiz güçlü olmalıdır. Sevgili ülkem gibi bu salondaki tüm ülkeler gibi köklü geleneklere sahiptir. Özgür dünya ulusal temellerini kucaklamalıdır. Her tarafta çevremize baktığımız zaman, bu muazzam ve güzel gezegende gerçeği görmek çok basit. Özgürlük istiyorsanız ülkenizle gurur duyun, barış istiyorsanız ülkenizi sevin. Bilge liderler her zaman kendi ülkelerinin iyiliğini ön planda tutmuşlardır. Gelecek küreselcilerin değil, vatanseverlerin olacaktır.

"Müttefik ülkelerle ticaret anlaşması sürecek"

Biz ABD olarak son derece heyecan verici bir ulusal yenilenme programına başlamış bulunuyoruz. Gelişme yanlısı ekonomi politikalarımız sayesinde son 50 yılın en iyi rakamlarına ulaşmış durumdayız. İşsizlik oranları Amerikan tarihinin en düşük seviyesindedir. Şu anda dünyanın en büyük enerji üreticisi durumundayım. Hiç kimsenin karşı koyamayacağı bir güç ortaya koyarken, tüm ortaklarımız ABD'nin üstlendiği yükün kendi üzerlerine düşen kısmını taşımak zorundadır.

ABD, uluslararası ticarette de reform yapmak için hızlı bir programa başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda bazı ülkeler uluslararası ticaret sistemini manipüle ediyordu. Şimdi ABD kararlı adımlarla ekonomik adaletsizliği durdurmak için adımlar atmaktadır. Adil ve dengeli bir ticaret ediyoruz. Amacımız budur. Yarın Başbakan Abe ile bir araya geleceğim, yeni bir ticaret anlaşmasının son dokunuşlarını yapacağız.

"Çin ABD ekonomisine zarar verdi"

Birleşik Krallık, AB'den ayrılırken her iki ülkenin çıkarına olacak bir ticaret anlaşması üzerinde çalışacağımızı söylemiştim. 2001'de Çin, Dünya Ticaret Örgütü'ne kabul edilmişti. Liderler bu kararın Çin'in ekonomisini liberalleştireceğini söylemişlerdi ve bu yolla hukukun üstünlüğü gibi konularda ilerleyeceğini söylemişlerdi. Ancak bu teorinin yanlış olduğunu geçen yıllarda gördük. Son derece büyük bir Amerikan teknoloji şirketinin CEO'suyla Beyaz Saray'da görüştüm. Çin'in 5 yıllık ekonomik gelişimi için bu şirketin 7 milyar dolarlık tasarımı çalınmıştır. Biz adalet arıyoruz. Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne kabul edildikten sonra 60 bin Amerikan fabrikası kapandı.

"ABD'nin çıkarlarını korumaktan geri durmayacağım"

Hiçbir şekilde Amerikan halkı için kötü bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim. Bir yandan da Hong Kong'daki durumu yakından izlemeye devam edeceğim. Çin uluslararası anlaşmalara uymalıdır. Pekin'in hukukun üstünlüğü konusundaki sözlerini yerine getirmelidir. ABD hiçbir ülkeyle çatışma aramamaktadır. Ancak ben hiçbir zaman ABD'nin çıkarlarını korumaktan geri durmayacağım.

"İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına kesinlikle izin veremeyiz"

Dünyanın önündeki en büyük tehlike İran rejimidir. Dünyanın 1 numaralı terör sponsoru olmaktan başka, Suriye ve Yemen'deki savaşın sponsorluğunu yapmaktadırlar. İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına kesinlikle izin veremeyiz. İran'la yapılan nükleer anlaşma balistik füzeleri kapsamamaktaydı. Anlaşmadan çekildikten sonra son derece büyük yaptırımlar getirdik. Rejim, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yaptığı saldırıdan sonra İran Merkez Bankası'na büyük yaptırımlar uyguladık. Hiçbir ülke İran'ın bu davranışlarını destekleyemez.

"İran 'ABD'ye ölüm' çığlıkları atıyor"

İran'ın liderleri şerefli bir ülkeyi insanlara ibret olacak bir hale sokmuşlardır. Sadece kendi üretttikleri sorunlar için dünyayı suçladılar. Sürekli 'ABD'ye ölüm' çığlıkları attılar. İsrail'in bir kanser tümörü olduğunu ve bunun alınması gerektiğini söylediler. Fanatikler uzun süredir İsrail'e olan nefreti kendi başarısızlıklarını örtmek için kullanmaktadırlar. İran halkı onlar için çalışacak, onların parasını çalmayacak ve gelecek için çalışacak bir yönetimi hak etmektedir. 40 yıllık başarısızlıktan sonra İran'ın liderlerinin ileriye adım atmaları gerekmektedir. Artık İran'ın liderleri İran'ı ön planda tutmalıdır. ABD'nin şimdilik en büyük dostları bir zamanlar düşmandı. Herkes savaşabilir ama sadece en cesurlar barışabilirler.

"Sığınmacı krizi çok büyük ve sürdürülemez bir durum"

Kim Jong Un'a gerçekten inanarak Kuzey Kore'nin çok büyük potansiyeli olduğunu söyledim. Ama bunun için ülkenin nükleerden arındırılması gerekmektedir. Sığınmacı krizi çok büyük ve sürdürülemez bir durum. Herkes için aynı durum ortadadır. Göç veren ülkeler çok kısa sürede insan gücünü kaybetmektedir. Tabiki göç alan ülkeler de son derece büyük bir yük altına girmektedir. Zorlu yolculuk boyunca kadınların üçte biri cinsel saldırıya uğramaktadır. Radikal aktivistlerin artmasıyla birlikte insan kaçakçılarının arttığını görüyoruz. Sosyal adalet için sınırların açılmasını isteyen aktivistlere seslenmek istiyorum. Siz sözde güvenliğin altını oyarak, insan onurunu zayıflatıyoruz. Bugün buradaki ülkeler düzensiz göçün getirdiği zorluklarla mücadele ediyor. Bugün birlikte çalışmalı ve insan kaçakçılığını sonlandırmalıyız."

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30