Dijital dersler başladı

18 milyon öğrenci bugün uzaktan eğitimle ders başı yaptı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrenciler kendi dersleri için belirlenen yayın saatinde ekran başına geçti.

Dijital dersler başladı

Dersler TV üzerinden 6 farklı kanaldan yapılacak. Dersler 20'şer dakika sürecek. İlkokul ve ortaokullar sınıf kademelerine göre günde 20'şer dakikalık 2 ders alacak. Yani günde 40 dakika ders alacaklar. Liselerde ise günde 3 ders olacak. 20'şer dakikalık günlük dersleri 1 saat. Haftada her sınıf kademesi 5 saat ders alacak. Uzmanlar bu dönemde velilelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek çocuklarını mutlaka takip etmeleri gerektiğini söylüyor.

EBA'YA "www.eba.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek. Siteye girdiğinizde üstteki menüden Veli Girişi'ni seçmelisiniz. Otomatik olarak e-devlet sistemine yönlendirileceksiniz. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yaptığınızda sizi EBA Veli Sistemi ana ekranı karşılayacak. Birden fazla öğrencinin velisiyseniz öncelikle sol üst köşede yazan ismin yanına bulunan 'ok' işaretine tıklayarak, durumunu kontrol etmek istediğiniz öğrenciyi seçmelisiniz.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30