Her öğrenci kendi okulunda sınava girebilecek

Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk merak edilenleri 24 TV'ye yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında, EBA'dan uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca devam edeceğini açıkladı.

Her öğrenci kendi okulunda sınava girebilecek
banner115

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 24 TV'de Melik Yiğitel'in programında açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Selçuk, "Her bir çocuğumuz evlerinden maskelerle gelecek. Biz istiyoruz ki daha sakin bir ortam olsun, çok kalabalık olmasın. Sınavdan önce yeni bir maske vereceğiz. Okula giren her çocuğun el dezenfektanı konusunda tedbir aldık. 45 dakikalık arada çocuklar çıkıp hava alıp geldiğinde yeniden maske vereceğiz. Veliler okul bahçesine alınmayacak. Buna dikkat etmek lazım. Arada velilerin çocuklarla temasları söz konusu olabilir. O arada veliler dikkatli olursa, yığılmaya neden olmadan, mümkünse temas etmeden... Her türlü karışıklık çocuklarımızın aleyhine işleyecek. Gözetmenler cerrahi eldiven takmak zorunda. Soru kitapçıklarını normalde çocuklara veriyoruz ama vermeyeceğiz. 22 Haziran Pazartesi günü okullardan alabilirler" dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

"Sınava giren öğrencilerimize maske ve el dezenfektanı sağlayacağız."

"Soru kitapçıklarının dağıtılması dezenfektanların sunulması gibi her aşamada cerrahi eldiven kullanma zorunluluğu getirdik."

Her öğrenci kendi okulunda sınava girebilecek

"Biz geçen sene 3873 okulda sınav yapmışız. Bu sene 5 kat arttı 18139 oldu. İşte burada nasıl bir tedbir aldığımız çok net görünüyor. Bir de kendi okullarında sınava giriyorlar"

"Öğrenciler sınav başladıktan sonra maskeyi çıkarabilirler"

"Okullar açıldığı zamanki tabloya göre karar verilecek"

"Okullar 31 Ağustos'ta açılacak. EBA'dan uzaktan eğitim gelecek yıl boyunca devam edecek"

"Tam gün eğitim yapan okullarımız duruma göre gerekirse ikili öğretim yapabilirler"

"20 bin öğretmen ataması var bu yıl içinde. Öğretmen adaylarının sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini 22 Haziran'da ilan edeceğiz"

"Yaz döneminde ders saatleri azalacak"

Bakan Selçuk, "Yaz döneminde ders saatleri azalacak, İngilizce eğitimi yapılacak. Çocuklar İngilizcelerini geliştirmek isterlerse EBA TV'deki dersleri izleyebilirler. Her şeyi çocuklarımızın velilerimizin önüne serelim. MEB olarak, T.C. olarak herkese sunalım. Bir de EBA'ya yazın okuma-yazma ile ilgili dersler koyduk. Okuma yazma ile ilgili tedbirleri gözden geçirdik ve içerik hazırladık. Okuyorum yazıyorum kuşağı da 28 Ağustos'a kadar devam edecek" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı televizyon meselesini gündeme getirdi. Çünkü en kolay erişeceğimiz araç nedir diye düşündüğümüzde internetten önce televizyon

Öğrenmek isteyene her türlü imkan var. Her türlü kanal var yeter ki istesinler, motive olsunlar, çalışsınlar.

Uzaktan eğitim süreci bizim yeni yatırımlar yeni hedefler gözetmemiz gerektiğini de ortaya koydu

Biz kontenjanı bu sene %50 civarında artırdık. Niye artırdık? Hem öğrenci sayısında kısmi bir artış vardı. Hem de velilerimizi ve öğrencilerimizi rahatlatmak için

Karneyi dijital olarak alacaklar. Biz hep en az riskle ilgiliyiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30