Liselerde karne verilmeyecek

Yüz yüze sınavlar yarıyıl tatili sonrasına ertelendi. Yeni kararla ilk dönem ilkokul ve ortaokulda etkinlik notlarına göre karne verilecek. Liselerde ise karne verilmeyecek.

Liselerde karne verilmeyecek
banner115

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla orta okul ve liselerde yüz yüze yapılacak sınavların ertelendiğini duyurdu.

Bakan Selçuk, “İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz” dedi.

"Sınavlar ölçmek için yapılır"

Sınavlarla ilgili öğrencilere rahatlatan açıklamalar da yapan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksiklikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.”

"Sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın"

Bakan Selçuk öğrencilere tavsiyede de bulundu: “Lütfen siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair güvencemiz sizlersiniz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2020, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30