1 Bulgar Levası 6 buçuk lira oldu

Murat Muratoğlu: "2008 yılında Bulgaristan’ın para birimi leva Türk Lirası ile eşitti. Bugün 1 Bulgar Levası 6 buçuk lira… Yani Bulgar Levası 13 yılda Türk Lirasına göre 6 buçuk kat daha zenginleşti. Arjantin ekonomisi battı ama bizim ekonomimizden daha iyi bir ekonomiye sahipler. Türkiye kafasını kaldıramayan tek ülke. "

1 Bulgar Levası 6 buçuk lira oldu
banner115

Gazeteci Murat Muratoğlu Bulgar Levasının Türk Lirası karşısında son 13 yılda 6 buçuk kat daha fazla değer kazandığını söyledi.

Uğur Dündar'la Demokrasi Arenası programına katılan Ekonomist Murat Muratoğlu programda özetle şu ifadeleri kullandı;

BULGAR LEVASI 6 BUÇUK KAT DEĞER KAZANDI
Faiz düşürüldüğünde doların artacağını bilmeyen yoktur. Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a bu konuyu sormaya gerek yok. İlkokul üçüncü sınıfa giden bir çocuk bile bunu bilir. 2021 yılının Şubat ayında dolar 7 liraydı. Dolar bugün 11 liranın üzerinde. Bu kadar kısa bir sürede Türk Lirası dolar karşısında bu kadar eridi. 2008 yılında Bulgaristan’ın para birimi leva Türk Lirası ile eşitti. Bugün 1 Bulgar Levası 6 buçuk lira… Yani Bulgar Levası 13 yılda Türk Lirasına göre 6 buçuk kat daha zenginleşti.

TÜRKİYE KAFASINI KALDIRAMAYAN TEK ÜLKE
Venezuela bir diktatör tarafından yönetiliyor ve zenginleşme şansı yok. Arjantin ekonomisi battı ama bizim ekonomimizden daha iyi bir ekonomiye sahipler. Türkiye kafasını kaldıramayan tek ülke. 

YOLLARI VE KÖRPÜLERİ ONLAR YAPMADI
Tüpraş’tan Türk Telekom’a kadar her şeyi sattılar. Paralarını aldılar. Ülkeyi buna rağmen borçlandırdılar. Bir de çıkıp yol yaptık, köprü yaptık diyerek Türkiye’nin görmediği şeyleri yaptık diyorlar. İşin ilginç tarafı bu yolları ve köprüleri de onlar yapmadı. Özel şirketler yaptı. 25 yıl boyunca yapılan bu köprüler ve yolların parasını ödeyeceğiz. Üstüne üstlük bu borç ödemeleri bütçelerde gözükmüyor. 

6-7 KATLIK BİR FARK VAR
En son Çanakkale Köprüsü yapıldı. 2 milyar 400 milyon Euro’ya İstanbul’dan Suriye’ye köprü yaparsın. Hiç mi maliyetlerden haberiniz yok. İşin bilenlerin hesaplarına göre o köprü 300-400 milyon Euro’ya yapılabiliyor. Arada 6-7 katlık bir fark var.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30