14 ayda yüzde 50 zamlandı

Piyasada 50 kilogramlık şeker çuvalı bulabilmek kolay değil. Bulabilen de 300 liradan düşük fiyata alamıyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Eskişehirli vatandaşlar 50 kilogramlık bir çuval şekeri kilosu 4 liradan 200 liraya satın alabiliyorlardı.

14 ayda yüzde 50 zamlandı

Ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Hemen hemen her eve giren ve en temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan şeker son günlerde üst üste gelen zam fiyatları ile gündemden düşmüyor. Zincir marketlerde son beş ayda şeker satış fiyatlarına 5 kez zam geldi. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Eskişehirli vatandaşlar 50 kilogramlık bir çuval şekeri kilosu 4 liradan 200 liraya satın alabiliyorlardı. Zincir marketlerde de bu fiyata yakın, fiyat etiketleri görülüyordu. 

Aradan geçen 14 ay gibi bir sürede şeker fiyatlarına yüzde 50 civarında bir zam geldi. Piyasada 50 kilogramlık şeker çuvalı bulabilmek kolay değil. Bulabilen de 300 liradan düşük fiyata alamıyor. Yani piyasada kilogramı 6 liradan düşük fiyata şeker bulmak çok zor. Önümüzdeki günlerde şeker fiyatlarının ne noktalara geleceğine dair ise kimse kesin yorumlar yapamıyor. 

Vatandaşlar uygun fiyatlı şeker bulamadıklarından yakınırken bir zincir market yetkilisinden açıklama geldi. Ulusal basına da düşen açıklamada üst düzey yetkili, “Tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız” ifadelerini kullanıyor.

Halk uygun fiyata şekere ve diğer temel gıda ürünlerine ulaşmak istiyor. Artan enflasyon altında ezilen vatandaşlar bütçelerinin büyük kısmını bu ürünlere ayırmak zorunda kalıyor. Markete her gittiğinde artan fiyatlara şahit olan tüketiciler artık zam yağmurunun dinmesini istiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2021, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30