Araba fiyatları yine zamlandı

En ufak döviz hareketlerinden bile etkilenen otomotiv sektörü son günlerde artan kur artışlarından nasibini aldı. Parası olan ihtiyacı olmasa da kar amacıyla otomobil alırken, dar gelirli ise yeni bir otomobil sahibi olmayı uzak bir hayal olarak görüyor.

Araba fiyatları yine zamlandı
banner127

Otomobillere döviz kaynaklı beklenen zam geldi. Zam ortalama yüzde 30... Kur zammı otomobilleri bir üst vergi dilimine taşıdığı için tüketici daha fazla hissedecek bu zammı.

200 bin liranın altında sıfır bir araba bulmak zaten mümkün değildi. Şimdi fiyatlar daha da yükseldi. 241 bin liraya satılan bir araç 265 bin TL oldu. 

En ufak döviz hareketlerinden bile etkilenen otomotiv sektörü son günlerde artan kur artışlarından nasibini aldı. Yurt dışından sipariş edilen araçlar ülkeye giriş yapmadan zamlanıyor. Üstüne bir de fiyata göre uygulanan vergilendirme sistemi nedeniyle ÖTV uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde kısıtlı sayıda araç için ÖTV güncellenmesi açıklanmıştı. Ancak bu indirimden faydalanacak araç piyasada kalmadı.

Otomobil almak isteyenleri sadece gelen zamları değil, bankaların verdiği taşıt kredileri de zorluyor. Yüzde 1,55 oran ile verilen taşıt kredileri yüzde 1,74’lere yükseldi. Merkez bankasının faiz indirim kararı bankalara yansımadı. Hem araç fiyatları arttı hem de kredi oranları. 

Parası olan ihtiyacı olmasa da kar amacıyla otomobil alırken, dar gelirli ise yeni bir otomobil sahibi olmayı uzak bir hayal olarak görüyor.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2021, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30