Bankalardan ilginç uyarı sms'i

Geçtiğimiz hafta BDDK'nın bankalara uyarısının ardından bankalar, müşterilerine ihtiyaç kredileri hakkında bilgilendirici mesaj göndermeye başladı. Bir bankanın gönderdiği mesajda döviz/altın ve kripto para gibi harcamaların 'amaç dışı kullanım' olarak tanımlandığı görüldü.

Bankalardan ilginç uyarı sms'i
banner115

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta tüm bankalara gönderdiği yazıyla birlikte gündeme gelmişti. Kurum, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne uyarı içerikli bir yazı göndererek bankaları kredilerin kullanım amacına aykırı işlemlerin gerçekleştirilmemesine yönelik kontrol yapmalarına çağırmıştı. BDDK tarafından daha önce de yapılan bu duyuru, bu kez bir yeniliğe daha yer veriyordu. BDDK, krediler için ‘kullanım amacı dışı’ olarak verdiği örnekler arasına kripto para varlık işlemlerini de almıştı. Bu uyarının ardından kısa bir süre sonra, bugün, bankalardan kullanıcılara uyarının hareketliliğe neden olduğunu gösteren mesajlar gelmeye başladı.

Bazı bankalar tarafından müşterilerine gönderilen mesajda şu ifadeler yer alıyordu:

Değerli müşterimiz, bankaların sağladığı tüketici kredilerinin amacına uygun olarak kullanılması yasal bir zorunluluktur. İhtiyaç kredisi veya ek para kullanarak döviz/altın almak, kripto para borsalarına veya şans oyunu platformlarına para göndermek ilgili yasal merciiler tarafından amaç dışı kullanım olarak değerlendirilmektedir. Kredi ve ek para kullanımlarınızda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi günler dileriz. “

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30