Bolluk ülkesiydik yokluk ülkesi olduk

Ali Babacan: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında bu ülkede şeker fabrikaları kurup şeker üreticisi olmuş. Şeker üretimi, tüketiminden daha çok olmuş bir ülkeydik. Şeker üretiminin merkezi olmuş bir ülke kendi vatandaşına bir torba ile sınırlanarak satıyor."

Bolluk ülkesiydik yokluk ülkesi olduk

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şu açıklamaları yaptı;

"Bu ülke benzin kuyruğu nedir bilmezdi. İnsanlar litresi 1 lira daha ucuza alabilmek için gece yarısına kadar kuyruğa giriyor. Yazık bu millete. Niye hatalarda ısrar edip, inat ediyorsunuz. Bu kafa ile giderlerse bu ülke para ile benzin bulamaz. Doğalgaz bulamayız. Bu kafa ile giderlerse 70’lerin elektrik kesintilerine döner bu ülke. Yanlışta ısrar etmeyin. 

Ben çocukken zeytinyağı, şeker kuyruklarına bekledim. Çünkü herkesin 1 paket alabilme hakkı vardı. Bugün zincir marketlere gidildiğinde bir paket bir paket şeker alabiliyorsun. 50 yıl öncesinin Türkiye'sine döndürdüler memleketi. Ya stokçuluğun önüne geçilebilmesi adına böyle bir uygulama yapılıyormuş. Cumhurbaşkanın açtığı market bu uygulama ile halkı stokçulukla suçluyor. Ayçiçek yağı satışları da sınırlanmış.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında bu ülkede şeker fabrikaları kurup şeker üreticisi olmuş. Şeker üretimi, tüketiminden daha çok olmuş bir ülkeydik. Zamanında çok şeker pancarı üretiliyor, tüketemiyoruz diye memlekette sıkıntı yaşanmıştı. Bolluk ülkesiydik yokluk ülkesi olduk. Şeker üretiminin merkezi olmuş bir ülke kendi vatandaşına bir torba ile sınırlanarak satıyor. Bu yaşananların tek sebebi kötü yönetilmek. Başka hiçbir sebebi yok.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30