Ciro üzerinden kira ödemek istiyorlar

1 Haziran itibariyle Türkiye’deki AVM’lerin tamamı açık olacak. Markalar da yeniden ciro üzerinden kiraya geçilmesini talep ediyor.

Ciro üzerinden kira ödemek istiyorlar
banner115

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, “11 Mayıs’ta üyelerimizin sadece yüzde 13’ü mağazalarını açtı.  Bu süreç de mağazalar normal satışlara göre de yapmış oldukları cirolar da 20-25 lerde kaldı. Markalarda bir tedirginlik var. 

Pandemi sonrasında yeni bir alışveriş dönemine geçeceği söyleniyordu. Dijital alışverişlerin ve dijital paraların yaygın olduğu bir dönem bizleri bekliyor deniliyordu. Sosyal mesafe kuralları nedeniyle mağazalar daha az müşteriye hizmet edebilecek. Kapıdan müşteri çevirmeleri gerekebilecek. Böyle bir ortamda eski hasılatların yakalanması mümkün gözükmüyor. Bizim en büyük problemimiz düşük talep. Hiç kira ödenmese bile düşük talep devam ederse birçok marka, mağazalarını kapatmak zorunda kalacak.

Önümüzde bir belirsizlik var. Yapılan araştırmalar bizlere önemli talep daralmalarının yaşanacağını gösteriyor. Bazı AVM’ler Haziran ayında kira almayacağını açıklarken, bazı AVM’ler de ciro üzerinden kira alacaklarını açıkladılar. Haziran ayında sokağa çıkma yasağı olacak mı, olmayacak mı bilmiyoruz. Bazı mağazalar çok ciddi indirimler yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. En makul olanı ciro üzerinden kira ödemek. Yurtdışı sahipli olan AVM’ler çok önemli zorluklar çıkarıyor. Onlar böyle uygulamalara pek sıcak bakmıyorlar. Bu AVM’lerde faaliyetlerde bulunan markaların tekrar faaliyete geçmesi çok riskli. En az üç aylığına mağazalar yaptıkları ciro üzerinden kira ödesinler."

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30