Volkswagen yatırımlarını durdurdu

Alman otomobil devi Volkswagen koronavirüs salgını nedeniyle yatırımlarını durdurma kararı aldı. Bu kararla birlikte Manisa'da kurulması düşünülen fabrika projesi ertelenmiş oldu.

Volkswagen yatırımlarını durdurdu

Koronavirüs salgını tüm sektörleri etkilerken Alman otomobil devi Wolkswagen flaş bir karar aldı. Firma Manisa kurmayı düşündüğü üretim tesisi yatırımını da durdu. Dünya gazetesinin haberine göre alınan karar  Türk yetkililere bildirildi. Gönderilen mektupta Kovid-19 salgını nedeniyle Volkswagen'in üretim planlarını yeniden yaptığı, bütün yeni tesis yatırımlarını “askıya aldığı” belirtildi. Mektupta “suspended” kelimesi kullanıldı.

Buna karşılık yeni yatırımların ne zaman açılacağına dair herhangi bir karar alınmadı. Mektupta, Kovid-19 salgınının bütün ekonomileri olumsuz etkilediği tüm girişimlere rağmen ekonomik daralmanın ve otomotiv sektörünün planlanan satış rakamlarına ulaşmasının iki ya da üç yıl süreceği belirtildi.

Şirketin yeni ortama uyum için bütün planlarını gözden geçirdiği belirtilen mektupta, yatırımı durdurma kararının sadece “Kovid-19 salgınının yarattığı ekonomik ortam ve düşen satışlar nedeniyle” alındığının altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

“VW Grubu bu ortama bakarak, Uluslar arası otomotiv pazarındaki değişen duruma uyum sağlamak istiyor. Bu maalesef Manisa'daki yeni üretim tesisi projesini de etkileyecek. Bu projeyi kararlılıkla güçlü bir şekilde destekledik. Türkiye pazarının orta ve uzun vadeli durumuna kesinlikle inanıyoruz. ..Ancak şimdi covid-19 salgınının küresel pazardaki satışlara etkisini, yıllık büyüme ve otomotiv sanayii satışlarına yönelik ortamı değiştirdiğini kabul etmeliyiz. Önümüzdeki yıllarda sadece satışlardaki düşüşü telafi etmeye çalışacağız. .. VW açısından gelecek birkaç yıl için ek üretim tesisleri gerekli değil. Küresel bir şirket olarak uluslar arası gelişmeleri dikkate almamız gerekiyor. VW Yönetim Kurulu, yeni bir üretim tesisi için önceki planları askıya almayı kararlaştırdığından, tüm araç projeleri öngörülebilir gelecek için ve korona krizinin etkisi gerçekleşene kadar mevcut üretim tesislerinde üretilecek. Otomotiv pazarlarındaki mevcut gelişmeler göz önüne alındığında, bu alabileceğimiz tek karardır."

Volkswagen kurumsal iletişim yetkilileri, “Salgın nedeniyle düşen talep sonrası Volkswagen yeni üretim tesisi-fabrika yatırımlarını durdurdu. Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söylenemiyor” bilgisini verdi.

Volkswagen, ticari araçların üretimi için Manisa'da arazi belirlemiş ve Türkiye'de bir şirket kurmuştu. Daha önce yatırım kararının Türkiye'deki siyasi gelişmelere bağlı olarak bir süre ertelenebileceğine dair şirket yetkilerince açıklama yapılmıştı. Projeye dair uzunca bir süredir VW tarafı sessizliğe bürünmüştü.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 02:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30