Ersun Yanal'ın yardımcısı mı geliyor?

Eskişehirspor’a mevcut oyuncu grubundan yeni bir takım oluşturacak hoca lazım. Elimizde 28 tane lisansı çıkmış oyuncu var. Yabancı futbolcuların karantina süresi milli arada sona erecek ve takıma dönecekler. Kaan Gül ile sözleşme imzalanacak. Mevlüt ve Erdal’ın da dönmesi bekleniyor. 30-31 futbolcuya daha altyapıda profesyonel olmayı bekleyen futbolcuları da eklersek ligde kalma mücadelesi verebilecek bir kadro oluşturabiliriz diye düşünüyorum. 

Bu oyuncuların doğru bir şekilde çalıştırılması gerekiyor. Oyuncuların potansiyelleri sahaya yansıtması adına çalışmalar yapılmalı. Olmazsa olmaz oyuncuların saygı duyacağı bir Teknik Direktör ile anlaşılması gerekiyor. ‘Kadro kötü’ diye sadece defans yaptıracak bir hoca ile anlaşılacaksa hiç gelmesin daha iyi. Mustafa Özer’in başına ne geldiyse önce defans sevdasından geldi. Eskişehirspor’da takım halinde savunma, takım halinde hücum sistemini olabilecek en kısa sürede uygulayabilecek bir antrenörün gelmesi lazım. Kim ne derse desin Fuat Çapa’nın ve Coşkun Hocanın 90 dakika mücadele eden takımlarını özledik. Artık o mücadele ruhunu sahada görmek istiyoruz.

Son olarak isim bir hoca bekleyen bir taraftar kesimi var. Maalesef beklentiniz olumlu sonuçlanmayacak. Muhtemelen Teknik Direktörlük kariyerinin yeni başlarında olan bir isimle anlaşılacak. Kariyerli ve ismi olan hocaların ne paralar istediğini az çok tahmin edebiliyoruz. Aldığımız duyumlara göre Başkan Mustafa Akgören telefonda Belçika doğumlu, özünde Emirdağlı Bülent Akın ile bir görüşme gerçekleştirmiş. 42 yaşındaki Bülent Akın, Ersun Yanal ve Michael Skibbe döneminde takımda yardımcı antrenörlük yapmıştı. Kulüpte daha önce görev yapmış ve takımı yakından takip eden bir isim. Skibbe, Ersun Yanal, Mesut Bakkal ve İrfan Buz’un yanında pişen ve Teknik Direktörlük kariyerine Makedonya’da başlayan Bülent Akın’ın Eskişehir’de yaşadığı da gelen bilgiler arasında. Olur mu, olmaz mı bekleyip göreceğiz. 

Dediğimiz gibi şartlar belli. Kadro belli. Potansiyel belli. Potansiyeli en iyi şekilde kullanacak hoca kimse o gelsin. Biz taraftarlar olarak hocanın kariyerine bakıyoruz ama yönetim maliyetine de dikkat etmek zorunda. Başarıya aç bir hoca ile kaybetmek, tecrübeli bir hoca ile kaybetmekten daha kabul edilebilir bir durumdur. Ama bir de rüzgar istediğimiz yönde esmeye başlarsa işte o zaman görün camiadaki havayı… Ben bu futbolculara güveniyorum. Ben bu yönetime güveniyorum. Yeni gelecek Teknik Direktöre de güvenmek istiyorum. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bettega
Bettega - 4 yıl Önce

Bu malzemeden başarı mucizesi ancak tecrübeli ligi bilen bir hocayla belki gelebilir,ha m.ozer ha b.akin bu kulub tecrübe, deneyim aracı mi

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30