12 bin dekar arazi sulanabilecek

Gündüzler Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 12.020 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.

12 bin dekar arazi sulanabilecek

DSİ Eskişehir, Konya ve Aksaray illerine yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. İllerimizde ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması illerimizde ki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldızve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez 29 Mayıs tarihinde Eskişehir, Konya ve Aksaray illerini kapsayan bir dizi incelemelerde bulundu.

İncelemelere DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Kağan Şan, Konya DSİ Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürleri ile ilgililer katıldılar.

Program çerçevesinde ilk olarak Eskişehir Kanlıpınar Göleti Rekreasyon Alanında incelemede bulunan Yıldız ve Üzmez ardından çalışmaları devam eden Eskişehir Merkez Gündüzler Barajına geçerek burada yaptıkları incelemelerin ardından Bölge Müdürü Kağan Şan’dan çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldılar.

Eskişehir Merkez Gündüzler Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 12.020 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.

Eskişehir’den Konya’ya geçen DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız veDoğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Konya’da ilk olarak Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, DSİ ve DKMP Bölge Müdürleri ve teknik ekip ile birlikte Hüyük Çamlıca Göleti gövde yükseltilmesi ve derivasyon projesinde yerinde incelemede bulundular.

Konya’dan Aksaray’a geçen DSİ Genel Müdürü Yıldız beraberlerinde ki heyet son olarakAksaray Uluırmak (Mamasın) Barajı Sulaması Yenileme projesi şantiyesini ziyaret ederek çalışmalarda gelinen seviye hakkında Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’den bilgi aldı.Proje kapsamında 214 bin 200 dekar arazinin modern sistemler ile sulanmasına sağlanacak olup, işte %31 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

İncelemelerinin ardından açıklama da bulunanDSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,‘’DSİ olarak Eskişehir, Konya ve Aksaray illerimize yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyoruz.İllerimizde su yapılarımızın inşası aralıksız devam etmektedir. Bugün Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürümüz Sayın İsmail Üzmez ve ekiplerimiz ile birliktebazı şantiyelerimizi ziyaret ederek, gelinen seviyeler ve ortak yürütülen projeler hakkında bilgi aldık.Verimli bir çalışma ve inceleme programı oldu. Çalışmalarda emeği geçen DSİ, DKMP ve yüklenici firma çalışanlarımıza teşekkür ediyor, yatırımlarımızın Eskişehir, Konya ve Aksaray illerimize hayırlı olmasını diliyorum. ’dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30