174. yıl dönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir’de tören düzenlendi.

174. yıl dönümü kutlandı
banner115

Valilik Meydanında düzenlenen ilk tören, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Doğanay’ın Atatürk anıtına çelek sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin devamı için Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne geçildi.

Burada bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir’in Türkiye’de ve Dünya’da en güvenli şehirlerden biri olarak gösterilmesinde büyük payın polis teşkilatında olduğunu söyleyerek teşekkürlerini iletti. Tüm Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Çakacak, “Üstün görev bilinciyle halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, huzur ve asayişini temin etmek için başarıyla görev yapan polislerimizin milletimiz nezdinde çok kıymetli olduğunu ifade ederek; terör başta olmak üzere, suç ve suçlulara karşı verilen mücadelede elde ettikleri başarılarla hepimizin gönlünde taht kurduklarını ifade etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' dediği gibi Polis Teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Türk Polis Teşkilatının geçmişten bugüne başarılarla dolu bir tarihi olduğuna değinen Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, teşkilat mensubu olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Polis teşkilatının büyük fedakarlıklarla görevlerini yapmaya devam edeceğini aktaran Dinç, “174 yıldır milletine hizmet etmeyi, halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etmek olarak gören Türk Polis Teşkilatının bir mensubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 10 Nisan 1845’den bu yana Türk Polis Teşkilatı büyük bir fedakarlıkla, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Tarihi başarılarla dolu, Türk Polis Teşkilatı, çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeten bir anlayışla görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören emniyet mensuplarından oluşan bir orkestranın konseriyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30