2018'de madalyaya doyduk!

Eskişehir sporunda 2018 yılı Uluslar arası düzeyde oldukça başarılı geçti. Atletizm'den Taekwondo'ya kadar bir çok spor dalında onlarca Eskişehir'e madalya ve derece ile döndü. 222Haber.com olarak derece alan sporcularımızı sizler için derledik.

2018'de madalyaya doyduk!

ATLETİZMDE ALPEREN İLE GURURLANDIK

Alperen Karahan Eskişehir'i ve ülkemizi 19-20 Ocak tarihlerinde Bulgaristan'da Gençler Balkan Şampiyonasında temsil etti. Gülle atma sporcusu olan Karahan, Antrenörü Ufuk Ustuna'nın da destekleri ile Balkan 3.cüsü olarak ülkemize döndü.

BOCCE'DE 3 MADALYAMIZ VAR

Eskişehirli sporcular Bocce sporunda da madalya kazanmayı başardı. Sporcularımız 01-04 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 10. Uluslararası Açık Bocce turnuvasında bir gümüş, iki de bronz madalya almaya hak kazandı. İrem Gezer Volo Disiplinli branşında Avrupa ikincisi olurken, Hilal Bahçecioğlu da Raffa Disiplinli de Avrupa üçüncüsü oldu. Takımlar düzeyinde de Avrupa üçüncülüğü kentimize geldi. Engin Ulusoy, İbrahim Çidem ve Hakan Garip isimlerinden oluşan takımımız bronz  madalya ile Eskişehir'e geldi. Hakkı Ünal'ın çalıştırdığı bu isimler gelecek yıllarda daha başarılı sonuçlara imza atmak istiyorlar.

TAEKWONDO'DA TAM 10 MADALYA KAZANDIK!

President European Cup'da Eskişehirli sporcular Zeynep Şeyma Turhan ve Dilara Kartal ilimizi temsil etti. İki sporcumuzda kendi sikletlerinde Avrupa üçüncülüğü başarısı yaşadı. Yunanistan da düzenlenen gençler şampiyonasında Abdullah Turhan'ın direktiflerini uygulayan sporcularımız bronz madalyalar ile ülkemize dönerken gelecek için de umut verdi.

Gülsena Karakuyulu... Kendisi bir Avrupa şampiyonu genç bir sporcu. 05-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen Berlin Open Şampiyonasında tüm rakiplerini deviren Karakuyulu altın madalya ile ülkemize döndü. Antrenörü Dilek Karakuyulu ile Yunanistan'da 25-28 Nisan tarihleri arasında Dünya Taekwondo Plaj şampiyonasına da katılan Gülsene Karakuluyu bu turnuvadan da  2 farklı siklette gümüş madalyalar kazanmayı başardı.

Uluslararası Turkish Open'da da Eskişehir fırtınası esti. Antrenör İsa Şahin'in yetiştirdiği sporcular bu turnuvada toplam 4 madalya kazandı. Özkan Uygur, Alper Altunay ve Onur İleri isimlerinden oluşan 18-30 yaş arası senkron takımı gümüş madalya kazanırken, Alper Altunay, İsmail Kökören, Kutay Kılıçaslan, Mine Can ve Niğda Özkuzucu isimlerinden kurulu Serbest Stil Beşli miks takımı da bronz madalya kazandı. 10 Ocak 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenen bu turnuvada ayrıca Ahmet Aydın ve Merve Baran ikilisinden oluşan Serbest stil ikili pair takımı da bronz kazandı. Mehmet Erfidan ise 61-65 yaş üstü kategorisinde Eskişehir'e bronz madalya ile dönmeyi başardı.

HENTBOL'DE DÜNYA 9.CULUĞU ESKİŞEHİR'E GELDİ

Dünya Liseler arası Hentbol şampiyonası Katar’da yapıldı. Ülkemizi Eskişehir Şehir Koleji Ay Yıldızlı forma ile temsil etti… Turnuvada 7 maçta 5 galibiyet alan Şehir Koleji grup aşamalarında iki kritik mağlubiyet aldığı için dünya dokuzuncusu olarak Eskişehir'e geri döndü.

KARATEDE 7 MADALYA KAZANDIK

2018 Yılında karate branşında Eskişehir'e 7 farklı madalya geldi. Eskişehirli sporcular Çanakkale'den 3, Ordu'dan 3, İstanbul'dan da 1 madalya kazanarak Eskişehir'e döndüler. Sporcuların tamamı Sami Toğay'ın öğrencileri olurken başarılı antrenör adeta karate sporsunda Eskişehir'in tek ismi oldu. Ece Aydoğmuş, Tuana Gök ve Ceylin Gök Çanakkale'de Uluslararası Traina müsabakalarından  17 Temmuz'da altın madalayalar ile döndüler. Ordu'da düzenlenen Karadeniz Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonasından Esmanur Aslan altın madalya ile dönerken, Hilal Şentürk bronz madalya ile döndü. Aynı organizasyonda Deniz Yılmaztürk, Halil Şentürk ve Gözdenur Gedik Ümit Takım olarak bronz madalya kazandı. Eskişehir'i Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvasında temsil eden Gözde Nur Gedik de İstanbul'dan gümüş madalya ile dönmeyi başardı.

YÜZMEDE 2 MADALYA'DA CANSU'DAN

Slovenya'da düzenlenen Avrupa Penguin Cup Yıldızlar şampiyonasında Eskişehir'i temsil eden Cansu Şenyüzlü Eskişehir'e iki madalya ile dönmeyi başardı. Antrenörü Sefa Güllük ile 50 metre kelebek stilde Avrupa şampiyonu olarak şehrimize dönen başarılı sporcu aynı organizasyonda 100 metre kelebek de ise Avrupa üçüncüsü oldu.

BİLEK GÜREŞİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU ESKİŞEHİR'DEN

Antrenör Şener Arslan'ın öğrencileri bu yılı da boş geçmedi. Bu yıl bu branşta kentimize 6 madalya kazanıldı. Bulgaristan'da düzenlenen 28. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasından 5 madalya çıkartmayı başardık. Zeynep Sude Üstünkaya, Nadide Evrar Özalp, Ümran Keser ve Selçuk Özalp bu turnuvada madalya kazanan sporcularımız oldu. İki altın madalya, İki gümüş madalya kazanan sporcularımız bir adette bronz madalya kazandı. Eskişehir'i Antalya'da düzenlenen 40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında temsil eden Ümran Keser bu önemli şampiyonada sağ ve sol kol branşında dünya şampiyonu olmayı başardı.

HEM AVRUPA HEM DE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Bedensel Engelli Yüzme branşında Eskişehir çok büyük bir gurur yaşadı. Mehmet Boyacı'nın antrenörlüğünde Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonalarına katılan Sümeyye Boyacı iki turnuvada da şampiyon oldu. Nisan ayında Brezilya'da Açık Su Yüzme Dünya şampiyonu olan Boyacı Sırtüstü yüzmede 45,92'lik derecesi ile altın madalyayı aldı. Ağustos ayında da İrlanda'da Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonasına katılan başarılı sporcu 50 metre sırtüstü yüzmede Avrupa Şampiyonu oldu.

BULGARİSTAN'DAN 3, ANTALYA'DAN 1 MADALYA İLE DÖNDÜK

Bedensel Engelli Bilek Güreşinde Eskişehir'e 2018 yılında 4 madalya geldi. Bu branşta 2 bronz, 1 de gümüş madalya kazandık. Şener Arslan'ın öğrencileri Murat Çırık ve Olcay Avşar Mayıs ve Haziran aylarında Bulgaristan'da düzenlenen 28. Avrupa Bilek Güreşi şampiyonasında kentimizi başarı ile temsil ettiler. Bedensel engelli sol kolda Murat Çırık Avrupa üçüncüsü oldu. Aynı kategorinin farklı sikletinde Olcay Avşar'da Avrupa üçüncüsü olurken, Olcay Avşar ayrıca Sağ Kolda Avrupa ikincisi oldu. Antalya'da düzenlenen 40. Dünya Bilek Güreşi şampiyonasında da Arif Başar Durak Dünya Şampiyonu oldu. Sağ kolda dünya şampiyonu olan Arif Başar Durak bu başarıyı Eylül ayında yaşadı.

BADMINTON'DA BALKAN İKİNCİSİ ESKİŞEHİR'DEN

İlimizi Badminton branşında başarılı bir şekilde temsil eden Ayşegül Yemişen 17 Yaşaltı Balkan Şampiyonasında Avrupa ikincisi oldu. Ağutos ayında Sırbistanda düzenlenen turnuvadan gümüş madalya ile dönen Yemişen anternörü Nihat Horasan ile ilerleyen yıllarda çok daha büyük başarılara imza atmak istiyor.

FAS'DA 3 MADALYA KAZANDIK

Okulsporlarının Atletizm branşında mayıs ayında Liseler Dünya Şampiyonası vardı. Eskişehirli sporcular Melih Yersel, Pınar Akyol ve Münevver Hancı kente 3 madalya ile döndü. Ufuk Ustuna'nın öğrencileri Melih Yersel ve Pınar Akyol Gülle atmada kendi sikletlerinde bronz madalya kazanırken, Gürbüz Çam'ın antrenörlüğünde Münevver Hancı cirit atmada gümüş madalya kazandı.

EN ÖZEL MADALYA!

Kosovada düzenlenen Down sendromlular Yüzme Şampiyonasında Eskişehir'i Serhat Emir Güngör temsil etti. Mayıs ayında düzenlenen şampiyonada bronz madalya kazanan Serhat Emir, Eskişehir'e büyük bir gurur yaşattı.

BİR MADALYA DA ORYANTIRING'DEN

Eskişehir'e bir madalya da Oryantiring branşında geldi. İlyas Avcı'nın öğrencisi olan başarılı sporcu Elif Gökçe Avcı Macaristan'da düzenlenen Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonasında bronz madalya kazandı.

MÜNEVVER BİR MADALYA'DA ATLETİZM'DE KAZANDI

Okulsporlarının Atletizm branşında Eskişehir adına yarışan Münevver Hancı Atletizm branşında da başarılı bir sonuca ulaştı. Macaristan'da düzenlenen Avrupa U18 Atletizm Şampiyonasında Cirit Atma kategorisinde yarışan Münevver Avrupa ikincisi olarak Eskişehir'e döndü.

İTALYA'DAN BRONZ MADALYA ÇIKARTTIK

Kick-Boks da Eskişehirli sporcu Mehmet Memilioğlu fırtınası esti. Eylül ayında İtalya'da düzenlenen Gençler Dünya Kick-Boks Şampiyonasında ringe çıkan genç sporcu Dünya üçüncüsü olarak Eskişehirlilere büyük bir gurur yaşattı. Nuri Bayrak'ın öğrencisi olan Mehmet ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara imza atmak istiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30