22 kez tutanak tutulmuş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: "Ülkü Çelik isimli eski personelimiz trafik kurallarına uymayışı, vatandaşlarımızla yaşadığı iletişim problemleri ve karışmış olduğu trafik kazaları nedeniyle kendisi işten çıkartılmıştır."

22 kez tutanak tutulmuş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın otobüs şoförü isyan etti’ başlıklı haber cevap hakkını kullanarak bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor;

"8 Kasım 2021 Pazartesi günü İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen ‘Kadın otobüs şoförü isyan etti’ başlıklı yanıltıcı haber ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Kadınları her platformda destekleyen ve kadın istihdamına büyük önem veren bir kurum olarak tramvaylarımızdan sonra otobüslerimizde de kadın personelimizin görev alması bizleri her zaman mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu yorumlar  bu mutluluğumuzu daha da arttırmıştır.

Ancak gelen olumlu dönüşlerin yanı sıra habere konu olan ve ‘herhangi bir uyarı almadan işten çıkarıldığını iddia eden’ Ülkü Çelik isimli eski personelimiz hakkında vatandaşlarımızdan gelen şikayetler, karıştığı trafik kazaları ve trafik kurallarına uymaması sebebiyle hakkında toplam 22 kez tutanak düzenlenmiştir.

Karıştığı 13 trafik kazasında trafik ekiplerince yapılan işlemler sonucunda 8’inde %100 suçlu bulunan personelimiz ile ilgili şikayetler devam etmiştir.

Vatandaşlarımızla araç içerisinde yaşadığı münakaşalar ve trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle gelen şikayetlerin de kamera kayıtları ile tespitleri yapılmış ve kendisinden her defasında savunma istenmiştir.

Sonuç olarak ise gelinen noktada trafik kurallarına uymayışı, vatandaşlarımızla yaşadığı iletişim problemleri ve karışmış olduğu trafik kazaları nedeniyle kendisi işten çıkartılmıştır. Çalıştığı sürede yapmış olduğu fazla mesai ücretleri ve işten çıkartılırken kalan izinlerinin de ödemesi kendisine yapılmıştır.

Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamını her alanda ısrarla destekleyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. İletişim kabiliyeti yüksek, şoför olabilme şartlarını sağlayan, önceliği trafikte can ve mal güvenliği olan tüm kadın şoförlere kapımız açıktır."
 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2021, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30