29 Ekim'i doyasıya kutladılar

Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 97’nci yılını ve Cumhuriyet Bayramı’nı görkemli bir törenle kutladı. 

29 Ekim'i doyasıya kutladılar

Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, ses ve ışık gösterileri damga vurdu. Halk dansları gösterileri ve konserlerin de düzenlendiği törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İkinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandırmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Odunpazarı Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 97’nci yılını ve Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Cumhuriyet’ ruhuna yakışır bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı olurken, kutlamalara ses ve ışık gösterileri damga vurdu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı kutlamalara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, gerçekleştirilen gösterilere bayraklarını sallayarak ve marşlar söyleyerek eşlik etti.

“CUMHURİYET’İ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Başkan Kurt yaptı. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Kurt, “97 yıl önce temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’ni, bugün birinci asrını doldurmak üzere kutluyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun. İkinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandırmak bizim boynumuzun borcudur. Bu nedenle bütün hemşehrilerimizi; Cumhuriyetin Temel İlkelerine ve Atatürk Devrimlerine sahip çıkmaya

davet ediyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.   

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çeşitli gösteriler yaptı. Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları ekibi muhteşem bir performans sergilerken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinden oluşan ekip de Harmandalı gösterisi ile izleyicilerden büyük alkış topladı. Ardından da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ve hocalarından oluşan koro sahneye çıktı. Koro marşlar söylerken, vatandaşlarda onlara eşlik etti.

GÖKYÜZÜNDE GÖRSEL ŞÖLEN

Gecede en çok beğeniyi ise ışık ve ses gösterileri aldı. 16 adet show ışık robotunun kullanıldığı ışık gösterilerinde, gökyüzünde adeta görsel şölen oluştu. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen ışık gösterileri kilometrelerce uzaktan izlenebildi. Ayrıca, park içinde yer alan gösteri havuzunda, Cumhuriyeti anlatan filmler gösterildi. Havuzda yapılan ışık ve ses gösterileri de geceye ayrı bir renk kattı. Törene bayrakları ile katılan vatandaşlar, çalınan marşlara hep birlikte eşlik etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30