5 ayda 140 bin seyirci!

Kültür sanat faaliyetleri açısından Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan Eskişehir’de, sanata ve sanatçıya büyük değer veren vatandaşlar bu yıl da salonları doldurdu. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları sahneledikleri oyunlar ve müzik dinletileri ile 2018-2019 sezonunda 140 binin üzerinde sanatsevere ulaştı. 

5 ayda 140 bin seyirci!
banner115

Tiyatrosu, senfonisi, opera ve bale günleri, oda müziği ve festivalleri ile Türkiye’de kültür sanat etkinliklerinin büyük ilgi gördüğü şehirlerin başında gelen Eskişehir’de 2018-2019 döneminde de salonlar doldu taştı. Kültür sanat etkinliklerinin lokomotifi haline gelen ve her yıl birbirinden başarılı oyunlar sahneleyen Eskişehir Şehir Tiyatroları, sezon içerisinde 9’u yeni olmak üzere sahnelediği 19 farklı oyun ile Eskişehirli sanatseverlerin karşısına çıktı. 358 temsil gerçekleştiren ve toplamda 105 bine yakın seyirciye ulaşan Şehir Tiyatroları, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da gerçekleştirdiği turnelerde de kapalı gişe oynadı.
2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin en genç sanatçılarından oluşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası da muhteşem bir sezon geçirdi. Türkiye gündemine oturan Senforock konseri başta olmak üzere Eskişehirlilere birbirinden özel dinletiler sunan Senfoni Orkestrası, gerçekleştirdiği 66 konser ile 37 bin sanatsevere ulaştı. 
Eskişehirlilerin kültür sanat etkinliklerine gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Büyükerşen “Sanatsever hemşehrilerimiz bu sezonda da hem tiyatro salonlarını hem de konser salonlarımızı tüm etkinliklerde doldurdular. Opera ve Bale Günleri, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali gibi önemli etkinliklerle de binlerce hemşehrimize ulaştık. Ayrıca ESMEK Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarımız, Gençlik Koromuz ve Beyefendiler Koromuzun konserleri de büyük ilgi gördü. Şehir Tiyatrolarımız ve Senfoni Orkestramızın etkinliklerine 150 bine yakın yurttaşımız katıldı. Eskişehirliler sanata ve sanatçıya verdiği değer ile Türkiye’de kültür sanat alanında önemli bir kent olduğunu ispat etmiştir. İnanıyorum ki bu ilgi artarak devam edecektir” dedi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30