700 adet dut fidanı dağıtıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri kapsamında dut fidanı dağıtımına devam ediyor. 2017 yılında 70 bin, 2018 yılında 90 bin dut fidanı dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi son olarak Mihalıççık ilçesi Gürleyik, Dinek ve Ahırözü Mahallelerinde 700 adet dut fidanı dağıttı.

700 adet dut fidanı dağıtıldı
banner115

Ekonomik olarak zor günlerden geçen çiftçilere 270 bin domates, 2.5 milyon marul fidesi ve 160 bin dut fidanı dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında dut fidanı dağıtımına devam ediyor. Mihalıççık Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Serdar Ulucan, Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Mihalıççık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Günal ve Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Gürleyik Mahallesi’ne 300 adet, Dinek ve Ahırözü Mahallesi’ne 400 adet dut fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. 
İpek Böcekçiliği Geliştirme Projesi kapsamında dağıtılan fidanlardan alan mahalle sakini İbrahim Corcor, “Emekli olduktan sonra ipek böcekçiliği ile ilgilenmeye başladım. Köyümüze destek verip, dut fidanlarını gönderen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Mihalıççık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Günal ise üç yıldır Mihalıççık bölgesinde ipek böcekçiliği yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in desteği ile Dinek Tarım Kredi Kooperatifi alanına 400 dut fidanı diktik. İpek böcekçiliği 90’lı yıllarda tamamen kaybolmaya yüz tutmuştu şuanda giderek geliştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu fidanların Dinek ve Gürleyik’te dikimini sağlayacağız. Ayrıca Ahırözü Mahallesinde de bu yıl ipek böcekçiliğini başlatıyoruz. Bu projelerle bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile fidanların üretiminde ve dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30