Ahşap eserler için çalışmalar başladı

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde sanatçılar çalışmalarına başladı. The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen festival, birbirinden güzel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Ahşap eserler için çalışmalar başladı

Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor. Festivale katılan sanatçılar çalışmalarına başladı. Testere ve tokmak seslerinin yükseldiği çadırlarda, sanatçılar ahşaba şekil vermeye başladı. Cemre Demirgiller, Esfandyar Moradpour (İran), Gizem Türkdoğan, Gülce Yelken, Hasan Çimenci, İlhan Kaya, Mert Kaan Burnaz, Nasrin Yousefi (İran), Ufuk Güneş Taşkın, Yeliz Cantekin’in sanatçı olarak yer aldığı 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festival alanına ahşap hediyelik eşyalar ve mobilyaların satıldığı stantlar da açıldı. 

AHŞAPTAN YAPILAN ENSTRÜMANLAR TANITILDI
Çeşitli sahne gösterilerinin de yapıldığı festivalde ayrıca geçmiş yıllardan farklı olarak Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığı ile workshoplar düzenleniyor. Eldem Sanat Dalyancı Konağı’nda yapılan workshoplarda ahşaptan yapılan enstrümanlar tanıtılıyor. Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü enstrüman eğitmenlerinden Orhan Eryılmaz klasik kemençe, Ergü Elibaş çello, Erkan Yalçınkaya ise ud hakkında bilgiler verdi. Eğitmenler workshoplarda kısa dinletiler de gerçekleştirdi. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPAÇ ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLUĞUMUZA GERİ DÖNECEĞİZ
23 Haziran 2019 Pazar Günü gerçekleştirilecek sergi açılışı ile sona erecek olan festival, hafta boyunca birbirinden güzel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Müzik dinletileri, konserler, halk dansları ve modern dans gösterilerinin yapılacağı festivalde,  19 Haziran 2019 Çarşamba Günü saat 14.00’de Arasta Çarşısında topaç çevirme etkinliği gerçekleştirilecek. 21 Haziran 2019 Cuma Günü saat 14.00’de Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Kültür ve Sanat Vakfı 

ortaklığı ile düzenlenen workshoplara devam edilecek. Bağlama, duduk, kaval ve vurmalı 
çalgıların tanıtılacağı workshoplarda kısa dinletilerde olacak. 22 Haziran 2019 Cumartesi Günü de festival heyecanı devam edecek. Saat 14.00’de Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nde tornet etkinliği yapılırken, 16.00’da Şebnem Sezer, 17.00’de de Crew 2’6 konseri düzenlenecek. Odunpazarı Belediyesi bir geleneği daha devam ettirerek festival kapsamında ağaç dikim etkinliği düzenleyecek. 23 Haziran Pazar Günü saat 13.00’de 75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan fidan dikin etkinliği ile Odunpazarı Bölgesi’ne Demokrasi Ormanı kazandırılacak. 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30