Alpu ovasındaki araziler kapış kapış gitmiş

Kazım Kurt, "Alpu’da çok fazla tarım yapılmıyor diye iddia ediyorlar. Alpu’da 27 bin büyükbaş, 72 bin küçükbaş hayvan var. Bu hayvanlar bu çayırlarda otluyor. Buraya Organize Sanayi yapılırsa bu hayvanlara güle güle diyeceğiz." dedi.

Alpu ovasındaki araziler kapış kapış gitmiş

ES TV'de konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bizim Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki raylı sistemler kümesinde yer alan hiçbir iş insanının Alpu Ovasında bir avuç toprağı yok. Bu iş insanlarının hiçbirisi oradan tarla almamış. İstanbullu bir Turizm Otomotiv İnşaat şirketi 400 dönüm arazi almış. İstanbullu bir emlakçı 500 dönüm arazi almış. İş makineleri kiralayan bir şirket 150 dönüm tarla almış, bunlar da İstanbul’dan. Bir Filistinli 300 dönüm, Almanya’da Etçilik işi yapan birisi 300 dönüm, Otomotiv işi yapan birisi 200 dönüm arazi almış. Alpu ovasındaki araziler kapış kapış gitmeye devam ediyor. İçlerinde 2500 dönüm tarla alan bile var. Bir güvenlik şirketi 100 dönüm almış. Bir kuaför 30 dönüm almış. Başakşehir’de oynayan bir milli futbolcu 80 dönüm arazi almış. Malatyaspor’da oynayan bir futbolcu 50 dönüm arazi almış. Tuzlasporlu bir futbolcu 110 dönüm tarla almış. Başakşehirli başka bir futbolcu 30 dönüm almış. Eskişehispor’dakilerin yemeğe ekmeği yok ki böyle tarla alsınlar. AK Partili Eski bir Milletvekiline yakın bir şirket 3500 dönüm arazi almış. Bir inşaat şirketi 500 dönüm, tavukçuluk yapan birisi 250 dönüm, plastikçi 500 dönüm. Çıkmışlar küçücük bir şey diyorlar. Daha saymadıklarım da var. Bu arazileri alanlar buranın Organize Sanayi olacağını bilenler. Yoksa bu insanların Eskişehir ile alakası bile yok. Nereden bilecekler de bu tarlaları alacaklar. Bu arazileri alanlar ya fabrika yapacak, ya da fanrika arazisi olarak satacak. Klasik talan ekonomisi denir buna. Zaten arkalarına da siyasi gücü almış durumdalar.

Alpu’da çok fazla tarım yapılmıyor diye iddia ediyorlar. Alpu’da 27 bin büyükbaş, 72 bin küçükbaş hayvan var. Bu hayvanlar bu çayırlarda otluyor. Buraya Organize Sanayi yapılırsa bu hayvanlara güle güle diyeceğiz.

Alpu Ovasında Organize Sanayi Bölgesi yapılacak ama binlerce dönüm arazi satılmış. Bu elektrik için de bir termik santral yapıverelim diyecekler. Ovanın yarısı gitti. Hayvancılık zaten öldü. Tarımı da bitirdik. Alpu Ovası da ova olmaktan çıktığına göre artık termik santral yapabiliriz denilecek. Kimse de itiraz etmeyecek. Bu işi yapamazlar. Bu işi yaptırmayız. Raylı sistemler kümesinde yer alan iş insanın kaç tanesi bu durumdan haberdar ben merak ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30