Amatör sporculara önemli destek

Amatör sporlara verdiği destek ile Eskişehir’i başarıyla temsil eden sporcular yetiştiren Büyükşehir Belediyesi, amatör sporlara ve sporculara destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının bir yandan sportif başarılarla kendilerini gururlandırmaya devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bir yandan da sporcularının eğitimlerini de başarıyla sürdürmelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Amatör sporculara önemli destek
banner115

Yetiştirdiği başarılı sporcular ile büyük başarılara imza atan Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, farklı branşlarda önemli sportif başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda atletizm sporcularından Jale Başak, geçtiğimiz hafta sonu Trabzon'da düzenlenen Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak 24 Ekim'de Romanya'da yapılacak Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. 

Diğer bir başarı öyküsü de özel sporcular kategorisinden geldi. 2017 yılında yüzmeye başlayan ve 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak yarışmalara katılan Efe Alpar Güler, 2020 yılında Antalya'da düzenlenen bölge yarışlarında girdiği 7 yarışta da derece elde ederek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Güler ayrıca bu yıl girdiği Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavını da kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 

Sporcularının kazandıkları başarılar ile her zaman gurur duyduklarını ifade eden Başkan Büyükerşen "Spor kulübümüz farklı branşlarda önemli başarılara imza atıyor. Biz çocuklarımızın gelişimine spor ile destek olmaya çalışırken, onlar okul hayatlarındaki başarılarıyla da bizleri gururlandırıyor. Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünü benimseyen evlatlarımız, eğitimlerine de büyük önem vererek, vakitlerini spor yaparak değerlendiriyorlar. Böylece hem sportif anlamda hem de eğitim başarıları ile bizleri mutlu ediyorlar. Tüm sporcularımızın yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30