Amerika'da değil Eskişehir'de üretiyorlar

Mehtap Cindoruk isimli Eskişehirli bir girişimci kadın kızlarım dediği tavuklarla kümesinde ürettiği mavi yumurtaları Eskişehir halkı ile buluşturuyor...

Amerika'da değil Eskişehir'de üretiyorlar
banner115

Mavi yumurta "Ameraucana" türü tavuklardan elde edilen yumurta türüdür. Mavi yumurta, kökeni Güney Amerika'da yer alan Şili'de olan Araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. Son günlerde popüler hale gelen "Mavi Yumurta" Eskişehir’de de çok fazla talep görüyor. Mehtap Cindoruk isimli Eskişehirli bir girişimci kadın kendi kümesinde ürettiği mavi yumurtaları Eskişehir halkı ile buluşturuyor. 

FABRİKASYON YEM KULLANMIYORUZ
Konu ile ilgili Eskisehirhaber.com’a konuşan Mehtap Cindoruk şu ifadeleri kullandı;
“2 sene çalıştığım iş yeri kapanınca bu işi hobi olarak yapmaya başladım. Daha önceleri kırsal hayat geçmişim olmadığı için çok araştırma ve okuma yaparak öğrenmeye çalıştım. Americano Krem Legbar cinsi tavuklarımı Eskişehir’de bulunan bir üretim çiftliğinde satın aldım. Genç yaşta gelen tavukların önce sağlıklı ve doğal gıdaya geçişini sağlayıp sabırla beklemek gerekiyordu. Çünkü fabrikasyon yem ile beslenen tavuklar doğala dönüşte çok uzun zaman yumurta vermiyorlar.

KÜMESİMİZDE ISITICI KULLANIYORUZ
Bu tavukları organik yem ile besliyoruz. Yaptığımız araştırmalarda tavukların beslendiği gıda ile yumurta kalitesinin aynı doğrultuda olduğunu gördük. Yaz ve kış mevsimine göre sağlıklı kalabilmeleri için çeşitli baharat takviyeleri yapıyoruz. Bunların zencefil, zerdeçal, çörek otu, chia tohumu gibi baharatlar ve lahana ıspanak karnabahar gibi mevsim yeşilliklerinden oluşan gıda takviyeleri kullanıyoruz. Kümesimizde ısıtıcı soba kullanıyoruz. 

MALİYETLER BELİMİZİ BÜKÜYOR ANCAK...
Maliyetler belimizi bükse de zam yapmıyoruz ve yumurtaların tanesini 4 liradan satıyoruz. Eskişehir halkı lezzet anlamında da, hizmet anlamında da çok iyi yorumlarda bulunuyor. Yumurtalardan satın almak isteyenler sıraya girmek durumundalar. Çünkü üretim kapasitemiz sınırlı. Bir tavuk senenin her günü yumurta vermiyor. Kimyasal ürünler kullanmadığımız için bir tavuk 365 günün 300-320 gününde yumurta veriyor. Bu sebeplerden alınan siparişlerde müşterilerimiz sıraya giriyorlar. 10-12 adetlik yumurta siparişi için şu an bir müşterimizin 1 hafta kadar beklemesi gerekiyor. Şu an Eskişehir dışında herhangi bir şehre teslimat yapamıyoruz. Eskişehir sınırları içerisinde bulunan herkese en az 15 adet ile kapıda teslimat ile yumurtaları ulaştırıyoruz. Eczacılık fakültesi yakınlarında ise 15 adet sınırlaması uygulamıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2022, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30