Ataç projelerini açıkladı!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerini, düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Ataç projelerini açıkladı!
banner127

Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda Eskişehirli katıldı.
Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan filmin gösterimi ile başlayan proje tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden Başkan Ataç, gerçekleştirdiği projelerin odağında her zaman insanın yer aldığına dikkat çekerek, “Tepebaşı ailesi olarak vatandaşını koruyan, onun her yaşta mutlu, sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmesini sağlayan sistemleri kurmanın yanı sıra etrafını güneş gibi aydınlatan ve domino etkisi yaratan projelere de imza attık. Örnek olduğumuz bu projelerimizin çıkış noktası, insana dokunmaktı.” diye konuştu.
Başkan Ataç ayrıca şimdiye kadar haya geçirdiği, Eskişehir ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeleri hakkında da bilgiler verdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç konuşmasına yeni dönemde hayata geçireceği projelerini, görseller ve planlar eşliğinde açıklayarak devam etti. Çevre ve tasarım, sosyal tesisler, ticaret merkezleri, sağlık ve termal turizmi, eğitim, kırsal kalkınma, dijital belediyecilik ve sanat gibi konu başlıklarında projelerini açıkladı.

Başkan Ataç’ın, Eskişehir halkına müjdelediği ilk projesi İstasyon Meydanı oldu.  Başkan Ataç, “Kentimize modern, çağdaş, şeffaf bir meydan kazandırıyoruz. Şehrin en önemli merkezlerinden biri olan İstasyon Meydanı, modern mimari ile birleşerek şeffaflığın ve çağdaşlığın simgesi haline gelecek” dedi.

Ardından Fabrikalar Bölgesi Yunus Emre Parkı ve Yer Altı Otoparkı projesini açıklayan Başkan Ataç, “Kente nefes aldırıyoruz. Şehrin en hareketli ve dinamik bölgesine yapılacak yeşil alan, şehre değer katarken yer altı otoparkı da geniş araç kapasitesi ile kente nefes aldıracak” diye konuştu.

    Başkan Ataç’ın Yunus Emre Spor Tesisleri’ni dolduran Eskişehirlilere müjdelediği bir diğer projesi ise “Fabrikalar Bölgesi Meydan, Park ve Yürüyüş Alanı Düzenleme çalışması oldu.” sözlerini kullandı.

    Başkan Ataç’ın duyurduğu bir diğer projesi ise Yeryüzü Ekoloji ve Eğitim Parkı’ydı. Başkan Ataç, “Doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz. Hoşnudiye Mahallesi’ne yapılacak olan park ile kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları oluşturulması, biyo-çeşitliliğin korunması, kent içerisinde ve kent çevresinde doğayla ilişki kurulması, tüketim ağırlıklı yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi hedefleniyor. Doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz” dedi.

 

Ahmet Ataç’ın yeni dönem projeleri arasında şu projeler de yer aldı;
-
AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ TOPLU KONUT
SATILMIŞOĞLU EKOLOJİK KÖY VE GENÇLİK ÇİFTLİĞİ
    
NEMLİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ
ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ VE İŞ MERKEZİ
SAZOVA ENGELSİZ KÜLTÜR MERKEZİ
METİN ÖZÖĞÜT YAŞAM VE BAKIM MERKEZİ
ZAFER VE FEVZİ ÇAKMAK DENEYİMLİ KAFE,KREŞ VE MUHTARLIK BİNASI
ÇAMLICA KAPALI PAZAR YERİ SOSYAL TESİSİ
MUTTALİP VE ÇUKURHİSAR DÜĞÜN-DAVET SALONLARI
HOŞNUDİYE VE AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ TENİS KORTLARI
ZİNCİRLİKUYU KAPALI YÜZME HAVUZU VE KREŞ
ULUÖNDER TİCARET MERKEZİ
BAKSAN VE KERESTECİLER SİTESİ
KIZILİNLER TERMAL TURİZM MERKEZİ
TEPEBAŞI’NDA EĞİTİM
KIRSAL KALKINMA KURULU
SANAT TEPEBAŞI’NDA
DİJİTAL BELEDİYECİLİK
TÜRKİYE’DE TEK UYGULAMA: YAŞAM KÖYÜ

Başkan Ataç konuşmasında Tepebaşı Belediyesi tarafından uygulanan ve tamamlanma aşamasına gelen Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi’nden de bahsetti. Ataç, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde hayata geçirilen proje hakkında, “Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi’nde Tepebaşı Belediyesi aldığı tek projenin hibe miktarı ile belediyeler arasında da birinci oldu. 
Salonu dolduran yüzlerce vatandaşın ayakta alkışladığı projeler, katılımcılardan tam not aldı. Başkan Ataç’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak Eskişehirlileri selamladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30