Baran Engereği Bozüyük'te görüldü

Bozüyük'ün Muratdere ormanlarında mantar toplamaya giden Süleyman Sezer isimli bir vatandaş ormanda ilginç bir hayvan ile karşılaştı.

Baran Engereği Bozüyük'te görüldü
banner127

Her yıl Eylül - Ekim aylarına bu bölgeye mantar toplamaya giden Süleyman Sezer bir ağacın üstüne daha önce hiç karşılaşmadığı bir yılan türü ile karşı karşıya geldi. Yılanlara karşı bir korkusu bulunmayan Sezer hayvana sakince yaklaştı ve 40-45 cm uzunluğundaki yılanı eline aldı. Daha önce bu cinste bir yılan ile karşılaşmadığını söyleyen vatandaş bu anları videoya çekerek sosyal medya hesabından yayınladı.

Uzmanların Baran Engereği cinsi dediği bu yılan türünün soyu tükenmek üzere olan hayvanlar arasında geçiyor. Genellikle Karadeniz bölgesinde görülen bu türün Bozüyük çevresinde görülmesi şaşkınlık yarattı. Yılan ile karşılaşan Süleyman Sezer hayvanın neslinin devamının sağlanması için yılanı doğa bıraktı.

Yetkililer bu Barana Engereği ile karşılaşması durumunda vatandaşlarımızın uzak durmaları yönünde uyarılarda bulunurken, bu hayvan ile karşılaşma ihtimalinin de çok düşük olduğu vurgulandı.

(Kaynak: 222Haber.com)

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2019, 02:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30