Biz bu yerleri yabancılara satmıyoruz

Emre Genç: “Murat Özcan’ın söylemiş olduğu ‘burası vatan toprağı değil mi’ eleştirisi var. Doğrudur bu araziler vatan toprağıdır. Ancak biz bu yerleri yabancılara satmıyoruz. O köyde yaşayanların talebi üzerine açık ihale ile satış yapılacak.”

Biz bu yerleri yabancılara satmıyoruz

Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç, ‘Ak Partili meclis üyeleri sosyal medya hesaplarından yönelttiği eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusunu yanıtladı.

CHP İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Emre Genç şu ifadeleri kullandı;

“Ak partili meclis üyeleri sosyal medya hesaplarında bizi Odunpazarı Belediyesinin taşınmazlarını sattığımız konusunda eleştiriyor. Bizler öyle durduk yere ‘bugün nereyi satalım’ diye karar almıyoruz. Yola terk olan, arsa geliştirme faaliyetleri altında gözüken yerleri satıyoruz. Tarım arazisi olduğu iddia edilen araziler kurak bir bölge ve sadece kuru tarım yapılabilen araziler. Köylü halkının Odunpazarı Belediyesinden talebi doğrultusunda ilgili idarenin meclise getirmesi ve meclis kararı doğrultusunda yapılmış yapılacak satışlardır. Özellikle Murat Özcan’ın söylemiş olduğu ‘burası vatan toprağı değil mi’ eleştirisi var. Doğrudur bu araziler vatan toprağıdır. Ancak biz bu yerleri yabancılara satmıyoruz. O köyde yaşayan talebi üzerine satış yapılacak. Odunpazarı Belediyesi olarak tarımı destekleyen bir belediyeyiz. Bu satış açık ihale ile yapılacak. Arzu eden herkes ihaleye girebilir. Bu eleştirilerin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kendileri bu zamana kadar satmış oldukları fabrikalar, yollar ve benzeri tesisleri yabancılara sattılar. Konu ile ilgili detaylı açıklamalar zaten yapıldı. Yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz.”

EMG Haber Ajansı

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30