Bu soygun düzenine son vereceğiz

Rahmi Çınar: "İlk seçimde halkımızla birlikte bu soygun düzenine son vereceğiz. İstedikleri kadar huzurumuz kaçıyor desinler, yapacak bir şey yok. Geliyor gelmekte olan."

Bu soygun düzenine son vereceğiz
banner127

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediye Meclis toplantısını terk eden AK Partili Meclis üyelerini özür dilemeye davet etti. 
CHP İl binasından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rahmi Çınar şu ifadeleri kullandı;


"Üzülerek söylüyorum ki son günlerde, demokrasi yakışmayan olaylar yaşanmaktadır. 

Eskişehir kamuoyunun bildiği üzere Odunpazarı Belediye Meclis toplantılarında gelenek gelenek haline gelen 'Gündem Dışı konuşmalar 7 yıldır belediyenin resmi hesaplarından ve TV kanallarından canlı olarak veriliyor. Yapılan canlı yayınlarda tüm konuşmacıların konuşmaları olduğu gibi halkımızın izlemesine sunuluyor. 

1 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen Odunpazarı Belediyemizin Kasım Ayı olağan meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Büşra Yeşim Aslantaş yaptığı konuşmada AK Parti'nin 20 yılda yaptığı çalışmalar uzun uzun anlattı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak yapılan konuşmayı sonuna kadar dinledik. Belediye Başkanımız Kazim Kurt da meclis toplantısı sonunda görüş bildiren konuşma yapan tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Fakat buna karşılık, 4 Kasım Perşembe günü gerçekleşen Kasım Ayı Meclisinin ikinci oturumunda ise meclis üyesi arkadaşımız Kadir Kodak, AK Parti'nin 20 yılda sattığı; şeker fabrikaları, limanlar, elektrik santralleri, tesisler, taşınmazlar, maden sahaları ve satılan 300 milyon metrekare vatan toprağının yer aldığı 7 sayfalık bir liste açıkladı. Meclis üyesi arkadaşımızın bu listeyi açıklamasının hemen ardından, AK Partili meclis üyeleri, AK Parti'nin Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın öncülüğünde meclis toplantısının yapıldığı salonu terk etti. 

AK Parti'nin meclis üyelerinin bu hareketi, AK Parti'nin demokrasi ve ifade özgürlüğünden ne anladığını bizlere bir kez daha açık ve net şekilde gösterdi. En ufacık bir eleştiriye tahammülleri olmadığı gibi, gerçekleri yüzlerine vurduğumuzda da oldukları yeri hemen terk ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, AK Partili arkadașlarımızı 20 yılda ülkemize verdikleri bu zararla bir an önce yüzleşmeye çağırıyor ve meclis toplantısında takındıkları tutum nedeniyle AK Parti meclis üyesi arkadaşlarımızı halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. 


Son günlerde partimizin yöneticileri, üyeler ve sade vatandaşlarımız birer birer savcılık tarafından ifadeye çağırılıyor. Bunun sebebi ile AK Parti'nin Eskişehir yöneticilerine twitter üzerinden sordukları sorular. Bu sorular da cevap vermek isteyen ya da verecek cevabı olanlar için çok anlaşılır, basit sorulardır. Ama görüyoruz ki bu sorular, AK Partili yöneticilerde büyük bir tedirginlik yaratmış. 


Bu sorular, ‘Pandemi döneminde desteksi kaideyi için kaç işyeri kapandı?’, ‘Eskişehir Vergi Rekortmenleri arasında kaç AK Parti üyesi var?’ gibi sorulardır. Emin olun bu soruların cevabını tüm halkımız merak ediyor. 

AK Partili yöneticiler savcılığa huzurumuz kaçtı diyerek başvuru yapacağına, kendileri zenginleşirken açlıkla, yoksullukla mücadele eden milyonların derdine derman olmaya çalışmalıdır.

Mutfaktaki yangın büyürken, Türk Lirası, dolar ve euro karşısında erirken, çocuğuna çanta alamayıp okula gönderemeyen aileler varken, koluna 25 bin liralık çanta takanların huzuru elbette kaçmalıdır. 3 Y ile gelenler, adalet diyenler, kalkınma diyenlerin bugün geldikleri durum da, ülkemizi getirdikleri durum da ortadadır. 


"İngiltere, ABD, Fransa bizi kıskanıyor" diyenler, doğalgaza gelen yüzde 48,40|lık zamdan sonra, "İngiltere, ABD ve Fransa da zam yapıyor" demeye başladı. Kara kış kapıda. Havalar gittikçe soğuyor. Doğalgaza, elektriğe, temel gıda maddelerine gelen zamdan sonra iyice beli bükülen halkımız, kara kara faturayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Daha kış gelmeden 2021'nin ilk 5 ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Yine ilk 5 ayda, 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Bu kış ne olacak bu hanelerde? 

Biz düşünüyoruz ama AK Parti'nin hiç umurunda değil. Sizin bizi kıskandığını söylediğiniz ülkelere sor bakalım; onlar, 1 yılda 31 kere zam yaptılar mı? Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı gibi 'Kara Kış Fonu', halkımıza nefes aldıracak. Eğer bu fon kurulursa kimsenin elektriği, doğalgazı, suyu kesilmeyecek. 

Gelen zamlar, döviz kurundaki engellenemeyen artış, halkımızın alım gücünü düşürüyor. Adliye koridorlarındaki icra davalarının sayısı da ne yazık ki sürekli artıyor. İcra davaları o kadar arttı ki, büyük bir gururla sunduğunuz Eskişehir Adliye Sarayı koridorları artık icra davalarına dar geliyor. 

Odunpazarı Belediyemizin hemen yanında bulunan ve daha önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin Yabancı Diller Yüksek Okulu olarak kullanılan binada yıkım işlemi başladı. Okul binası yerine yeni İcra dairesinin temelleri atılacak. Adliye saray koridorlarının dar geldiği, icra davaları burada görülmeye başlanacak. 

İlk seçimde halkımızla birlikte bu soygun düzenine son vereceğiz. İstedikleri kadar huzurumuz kaçıyor desinler, yapacak bir şey yok. Geliyor gelmekte olan."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30