Büyükerşen'den zabıta ekiplerine övgü

Yılmaz Büyükerşen: “Zabıta Dairemiz halkımızın memnuniyetini en üst seviyede tutarak bir taraftan rutin görev ve hizmetlerini yerine getirirken aynı zamanda vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini de çözüme kavuşturmak için 2021 yılında da yoğun mesai harcadı."

Büyükerşen'den zabıta ekiplerine övgü
banner115

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin 2021 yılı içerisinde halkın huzur ve sağlığı için önemli çalışmalara imza attığı ifade edildi.

Vatandaşların duygularını istismar eden dilencilerle mücadele kapsamında toplam 295 dilenciye cezai işlem yapan zabıta ekipleri, dilencilikten elde edilen yaklaşık 15.000 TL’nin kamuya aktarılmasını sağladı.

Halk sağlığını tehdit eden ve vergisiz kazanç elde eden seyyar satıcılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 734 seyyar satıcı hakkında yasal işlem yapıldı. 

Toplu taşıma araçlarının denetimini de gerçekleştiren ekipler,  bu kapsamda yaklaşık 3000 aracı ilgili yönetmelikler kapsamında denetledi. 

Yıl içerisinde ALO 153 Zabıta İhbar ve Şikayet Hattı ve belediyeye elektronik posta üzerinden ulaştırılan zabıta ile ilgili toplamda 6400’ün üzerinde ihbar ve şikayet sonuçlandırıldı. Ekipler, kent merkezinde ve ilçelerde faaliyet gösteren iş yerlerini, ruhsat ve yönetmeliklere uygunluğu kapsamında denetledi. 

Zabıta personeli şehir hayatında güven ve huzuru sağlamak, halk sağlığını korumak, yaşanabilir temiz bir çevrenin sürekliliğine hizmet etmek adına; hafriyat araçlarının denetimi, iş yeri/inşaat işgaliyeleri, atık yağların kontrolü gibi denetimlerini de kesintisiz sürdürdü. Ekipler, Büyükşehir Belediyesine ait şehirler arası otobüs terminali, hal ve kapalı pazarda vatandaşlardan gelen tüm talep ve şikayetleri de değerlenirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen özverili çalışmaları dolayısıyla zabıta ekiplerine teşekkür ederek, “Zabıta Dairemiz halkımızın memnuniyetini en üst seviyede tutarak bir taraftan rutin görev ve hizmetlerini yerine getirirken aynı zamanda vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini de çözüme kavuşturmak için 2021 yılında da yoğun mesai harcadı..

Zabıta teşkilatımız COVID-19 salgınına karşı halk sağlığının korunması amacını ön planda tutan hassasiyet ve özeni göstererek; pandemiye karşı alınması gereken tedbirlerin ve hemşerilerimiz için hayata geçirilmesi zorunlu olan düzenlemelerin en sıkı takipçilerinden olarak gerekli denetimlerini de gerçekleştirmiştir. Haftanın yedi günü, 24 saat esasına göre özveriyle hizmet veren Zabıta Dairemizin dün olduğu gibi bugün de görevlerini yerine getirirken önceliği; şehir yaşamındaki huzuru sağlayarak, kıymetli hemşerilerimizin sağlığını ön planda tutarak, vatandaşlarımızdan gelen talep/şikayetleri yerinde ve zamanında sonuçlandırarak Türkiye’nin gözbebeği olan güzel Eskişehir'imizdeki örnek yaşam düzeninin devamlılığını sağlamaktır.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30