Büyükşehir 50 otobüs alacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı.

Büyükşehir 50 otobüs alacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Mecliste 50 adet otobüs alımı görüşüldü. Şehir içi ulaşımda kullanılacak olan 50 adet otobüs alımı oybirliği ile kabul edildi. 

Meclis öncesi gündem dışı söz alan AK Parti’li Murat Özcan, Atatürk Bulvarındaki ve Hamamyolu’ndaki yaya geçitlerinin birbirine çok yakın olmasından dolayı fazla kaza yaşandığını ve vatandaşın bu konudan dertli olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ünlüce, “Bununla ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

Mecliste Hayvanat Bahçesi Tropik Merkez içerisinde bulunan hediyelik eşya büfesinin Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKENT A.Ş. tarafından aylık 600 TL kira bedeli ile 5 yıl süre işletilmesi oyçokluğuyla kabul edildi. Ayrıca Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi'nin bilet gelirlerinin bilet basım ücreti düştükten sonra engelli öğrencilere burs olarak dağıtılması hususunda öğrencileri belirleyen komisyonun oluşturulma süreci değişti. Komisyona üye olacak 2 öğretim üyesi daha önce Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri rektörleri tarafından seçilirken, yapılan değişiklikle Yılmaz Büyükerşen ya da ailesinden biri tarafından belirlenecek. Görüşülen gündem maddesi AK partililerin ret oyu vermesiyle oy çokluyla kabul edildi.  Öte yandan 2017’de bütçe olmamasından dolayı alınamayan 50 otobüs, bu yıl alınacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30