Çiftçinin beli bir kez daha büküldü

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Halk TV’de yayınlanan ‘Konuşalım’ programında Betül Araz’ın sorularını yanıtladı.

Çiftçinin beli bir kez daha büküldü
banner115

Kazım Kurt’un ekonomi hakkındaki açıklamaları şu şekilde;
“Eskişehir Avrupa Standartlarında çağdaş ve gelişmiş bir kent. Eğitim düzeyi en yüksek illerden birisi olmamıza rağmen Covid-19 konusunda çok iyi düzeydeyiz diyemiyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi bizim şehrimizde de hijyen ve sosyal mesafe kurallarına istenilen düzeyde riayet edilmiyor. Maske uygulamasına herkes zorunlu olarak uyuyor ama kurallara göre herkes takıyor demek biraz zor.”

Çiftçinin sorunlarına da dikkat çeken Kazım Kurt katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı.
“Eskişehir’de Anadolunun en büyük tarım havzalarından birisine sahip. Üç tane büyük ovamız var. Alpu Ovası, Günyüzü Ovası ve İnönü Ovası… Porsuk ve Sakarya nehirlerinin etrafında bulunan bu ovalarda ciddi tarım üretimleri yapılıyor ancak son yıllarda üretim yapan çiftçiler önemli sıkıntılar yaşıyorlar. Dolu ve yağmur felaketleri de bu çiftçilerin belini bir kez daha büktü. Çiftinin geçtiğimiz yıllarda yaşamış olduğu felaket zararları henüz karşılaşmamışken, üzerine bu seneki felaketler de eklendi. Yani çiftçiyi sadece pandemi vurmadı.

Çiftçilerin kredi ödemeleri Mart ayında ötelendi. İyi de çiftçiler Mart ayında zaten kredi ödemiyorlar. Çiftçilerin kredileri genel de harman sonrasında yani Ağustos ayında ödeniyor. Bu ötelemenin ne faydası oldu ben anlamadım. Siz çiftçiye iyilik yapmak istiyorsanız, bu kredileri faizsiz en az 1-2 yıl ertelemedir. Çiftçinin gelecek yıllara daha güvenli bir şekilde bakabilmesi için bunlar gereklidir. Ama hükümet bu konuda da sınıfta kalmıştır.”
 
 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30