Çifteler'de eşsiz program!

"2. Uluslararası Aşık Zülali Anma Programı" Çiftelerde gerçekleştirildi.

Çifteler'de eşsiz program!
banner115

Program Aşık Zülali’nin kabri başında dualarla anılmasıyla başladı. Akşam saatlerinde 13 saz ustası aşık Çiftelerli müzikseverlerle buluştu.

Hilmi Şanlı’nın sunumuyla Bursa Posoflular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Çifteler Belediyesi ve Bursa Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan programa 13 aşığın yanı sıra akademisyen, yazar ve şairler’de katıldı.


Erzurum, Ardahan, Kars, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Bursa gibi illerden gelen aşıklar, Aşık Zülali'nin eserlerini ve şiirlerini ilçe halkıyla paylaştı.

Programda, Aşık Temel Turabi, Rahim Sağlam, Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Sevil Hıdırova, Şemsigül Jakubova, Aşık Parhat, Zernişan Azeyeva, Ahmet Rıza, Orhan Üstündağ, Karayiğit Osman, Menduh Sanatçı, Aşık Halil Aksoy ve Yahya Bilican gibi aşıklar performanslarını sergiledi.


Programa Eskişehir Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Çifteler İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ümit Türkan, Sarar Giyim Protokol Müdürü Alaattin Çoban ve Afyon Kocatepe Besyo Fakülte Müdürü Prof.Dr Yücel Ocak da katıldı.


Program sonu Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Temel Turabi’nin Aşık atışmaları anlamlı geceye renk kattı. Program plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30