Çifteler'de gergin saatler!

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde gergin saatler yaşanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Kadir Bıyık seçim sandıklarından zaferle çıkmayı başardı. 8 oyluk bir fark ile CHP'li adayı geride bırakan Bıyık YSK'dan zaferinin tescillenmesini beklerken CHP'liler oyların tekrar sayılması konusunda itirazda bulundular. Geçersiz oyların da kontrol ederek tekrar sayılmasını talep eden CHP'liler yasal haklarını kullansalar da bu akşam saatlerinde ilginç anlar yaşandı.

İddialara göre oyların tekrar sayılması konusunda karar alacak heyet üyelerinden birisi olan Metin Gökçe bir kaç CHP'li ile yemek yerken görüntüleniyor. Emsal isminde bir heyet üyesi de CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü ile bir oda da görüşürken görüntüleniyor. Görüntüleri kaydeden MHP'li avukat Serhat Yener, CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü tarafından tehdit ediliyor. Tehdit cümleleri arasında "seni mahvederim" ifadelesini de kullandığı iddia edilen milletvekili bu iddiaları reddetti.

Sosyal medya da yayınlanan görüntülerde Serhat Yener ve Jale Nur Süllü'nün tartıştığı anlar yer alıyor. Süllü ben böyle bir cümle kullanmadım ifadelerini kullanırken, Yener de, "Halkın seçmiş olduğu bir vekil bir vatandaşı 'seni mahvederim' diyerek tehdit edemez, gücünüz yeterse yapın" ifadeleri yer alıyor.

Alınan son bilgilere göre de şu an Çifteler Adliyesinin önünde insanların olduğu ve heyetin kısa bir süre içerisinde seçim hakkında nihai kararı vereceği öğrenildi. Heyetin seçimin iptali, oyların tekrar sayımı, bazı sandıklarda oyların tekrar sayılması veya oyların sayılmasına gerek olmadığı yönünde karar verme yetkisi olduğu da biliniyor.

O ANLARI TIKLA İZLE

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30