Çifteler'e fabrikalar kuracağız

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ES TV'de Haber Masası programının konuğu oldu.

TIKLA İZLE

Eskişehir'de Çifteler İlçesinde Cumhur İttifakının adayı olarak seçimlere giren ve seçimi kazanan Kadir Bıyık ES TV'nin konuğu oldu. Bıyık programda özetle şu yorumları yaptı;

Seçim süreci yoğun geçti diye düşünüyorduk ancak seçim sonuçları belli olduktan sonraki süreç daha yoğun geçti. Sandıklarda çıkan sonuçlarda sürekli öndeydik. Son bir sandığın sonucu bir sandık başkanının rahatsızlığından ötürü çok geç saatlerde geldi. Sonuçlar netleştiğinde biz 8 oy farkla kazandığımızı öğrendik. Daha sonraki gün içerisinde CHP'li isimlerin bir itiraz süreci oldu. Biz bir kaç gün süren sürecin ardından mazbatamızı aldık. Gergin bir süreçti. Biz sonucun değişebileceğini hiç düşünmedik. Beklediğimiz gibi de oldu ve mazbatamızı aldık.

Biz hiç bir şekilde bir itirazda bulunmadık. 50 sandıktan da verilerimizi almıştık ve doğru rakamlardı. İtiraz edebileceğimiz bir durum yoktu. Belediye meclis üyeliklerinde 170 oy civarı bir oy farkı ile gerideydik. Sandıktan çıkan sonuçlar kabulümüzdür dedik. 

"Çifteler ile biz bağımızı hiç bir zaman kopartmadık. Çocukluğum bu ilçede geçti. Yıllarca Ülkü ocakları başkanlığı yaptım. Üniversiteyi kazanınca ayrıldım. Eğitim sürecinde de Sürekli Çifteler'e geldim. Ailem, akrabalarım ve arkadaşlarım burada yaşıyor. Ankara geçmişimizin ardından MHP Eskişehir İl Başkanı oldum. Zor bir süreçte başkanlık yaptım çünkü başkan olduktan sonra ülkemizde bir 15 Temmuz Darbe girişimi yaşandı. O dönem siyasi anlamda çok zor bir dönemdi. Rabbimiz yardım etti ve o süreci atlatarak buralara kadar geldik ve Çifteler Belediye Başkanı olduk.

Üzülerek söylüyorum, maalesef yıl 2019 ancak halen yol problemlerimiz var. Özellikle sokak aralarında ciddi problemler var. Toprak yollarımız var. Kaldırım sıkıntımız var. Bebek arabası kullanan insanlarımız dertli, astım hastası olan insanlarımız rahatsız. Yağmur yağdığında su birikintileri oluşuyor. Bunlar acilen çözmemiz gerekiyor. İlk iş olarak bu sorunların çözümlerine odaklanacağız.

Yılmaz Büyükerşen ile aramızda her zaman iyi olmuştur. Seçim döneminde biraz gerginlikler oldu. Seçim atmosferinde bu gerginlikler normaldir. Kan davası güdecek değiliz. Mazbatamızı aldık koltuğumuza oturduk. Kendisi Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildi, ben de Çifteler Belediyesi Başkanı seçildim. Vatandaşa hizmet ilk düşüncemiz olmalı. Kendisi ile uyum içerisinde çalışmaya hazırız. 

Salı günü Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile Ankara'da görüştük. Mazbatamı karne almış bir öğrenci sevinci ile babamıza götürdüm. Çok hoşuna gitti. Hayır duamızı aldık. Elini öptük. Kendisi de çok sevindi ve mutlu oldu. En kısa sürede Çifteler'e gelmek istediğini belirtti. Önümüzdeki haftalarda Çiftelerli hemşehrilerimiz ile bir araya gelecektir.

Bildiğiniz üzere Sakaryabaşı Sakarya nehrinin doğduğu yer ve Çifteler ilçesinde yer alıyor. Bence hak ettiği ilgi alakayı görmüyor. Burası için ciddi düşüncelerimiz var. Örneğin bir Aqua park düşüncemiz var. Su altı ve su sporları için planlarımız var. O alanda bir otelimiz var. Kayyum üzerinden belediyemize tahsis edilmiş bir otel. Sakaryabaşını turizmin merkezi haline getirmek istiyoruz. Profesyonelce çalışmalar ile buraya hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Kurulmuş bir dalış kulübü var. Onları nasıl geliştirebiliriz. Su sporunda mücadele eden sporcularımızın burada kamp yapmasını sağlayacağız. Bu alanda balık üretimi de yapılabilir. Festivaller düzenlenebilir. Dediğimiz gibi kamplar yapılabilir. Daha bir çok şey yapılabilir. Sahil yolu, misafirlikler, kafetaryalar gibi alanlar yaparak insanların ilgisini Sakaryabaşına çekeceğiz. Sadece tanıtıma biraz ağırlık vermemiz gerekiyor.

Metin başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi seçim sürecinde yeterince destek verdi.İttifakımız bu ilçede tam anlamıyla vücut buldu. Bize büyüklük ve ağabeylik yaptı. Uyum içerisinde çalıştık ve seçimlerden zaferle çıktık.

İlçemiz tarım, çiftçilik ve hayvancılık üzerinin merkezli olduğu bir ilçe. Hayvancılık adına görüşmeler yaptık. İlçemizde seramik, un ve Eczacıbaşına ait bir fabrikamız var.  Organize Sanayi kurmak istiyoruz. Koyun Keçi birliğine ait bir et entergre tesislerinin temeli atılmış ancak yarıda bırakılmış. Bu tesisi tamamlamak istiyoruz. Çifteler'e bir Şeker Fabrikası getirmek istiyoruz. Bu konuda oldukça önemli gelişmeler var. Burası bir fabrikanın iki yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar yapabilecek bir kapasiteye sahip. Burada üretilen pancarların çeşitli illerdeki fabrikalara taşınması konusunda 32 milyon lira gibi bir para harcanıyor. Çifteler ilçemize bu fabrikayı kazandırabilirsek bu maliyetler 10 milyon liralara kadar düşüyor.

Fabrikalaşmamız gerekiyor. Üç tane fabrikanın kurulması konusunda şahsi dostluklarımızla görüşmelerimizi yaptık. En kısa zamanda bu fabriklarında bacaları ilçemizde tütmeye başlayacak. İlçemizde 16 bin civarı bir nüfus var. Bu nufüsün sadece 8 bin 500'ü 45 yaş üzerinde. Gençlerimiz maalesef sosyal ortamlardan dolayı ve iş imkanlarının zayıflığı nedeniyle burada durmuyorlar. Bizlerin onları burada tutacak projeleri hayata geçirmemiz lazım. İş imkanı yaratmamız lazım. Vakit geçirecek, aktiveler yapabilecekleri olanaklar yaratmamız gerekiyor.

Bütün taşradaki ilçelerin en önemli sıkıntısı göç sorunu. İlçemizde Osmangazi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu var. Çoğunluğu kız öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilerimizin bir barınma problemi var. İlçemizin bir adet KYK yurduna ihtiyacı var. Yurt olsa üniversite öğrenci sayısını arttıracak. Öğrenci sayısı artsa KYK yurdu açılacak. Bizim bu problemi çözmemiz gerekiyor. Nabi Avcı hocamızdan atıl durumda bulunan bir yurdun tahsisi konusunda yardım istedik. Belediye olarak tadilatını yapacağız. Gerekli sözleri aldık. Öğrencileri ilçemize çekmemiz lazım. 

İlçemizde maalesef bir imar problemi var. 2-3 kattan fazla binalar yapılamıyor. Bunun en önemli sebebi yerin kazıldığında içerisinde su çıkması. Mütahitlerde daire sayısını yeterli bulmadığı için yüksek binalar yapamıyoruz. İlçemize bir aile parkı ve sosyal tesis yapmak istiyoruz. Öncelikli projelerimizden birisi bu. Burayı eğitim kampüsü haline getirebilirsek çok daha iyi olacak. 

Bir hayırsever vatandaşımız ile görüştük. İlçemize bir huzur evi kuracağız. Bizim Meslek Yüksek Okulumuzda hasta ve yaşlı bakımı bölümümüz var. Bu huzur evi sayesinde hem staj imkanları doğacak hem de yaşlı insanlarımızın beklentilerini karşılamış olacağız.

Eskişehir'in bir mezbaha problemi var. İnsanlarımız Afyon gibi illere giderek mezbaha işlemlerini hallediyorlar. Biz bu sıkıntıyı Çifteler üzerinden çözmek istiyoruz. "

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30