Çocuklar akbabaları uzaktan izledi

Eskişehir Hayvanat Bahçesi tarafından ‘Dünya Akbaba Günü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Kuş Habitatları Gezisi’nde çocuklar ve aileleri unutamayacakları bir gün geçirdi.

Çocuklar akbabaları uzaktan izledi
banner127

Porsuk Baraj çevresi başta olmak üzere çeşitli noktalarda dürbünler ve teleskoplar ile kuş gözlemi yapan çocuklar, Uzman Biyolog Sunay Balaban eşliğinde muhteşem bir yolculuğa çıktılar. 

Düzenlediği etkinlikler ile genç kuşaklara hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, bu hafta sonu sıra dışı bir etkinliğe daha imza attı. ‘Dünya Akbaba Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Uzman Biyolog Sunay Balaban eşliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklar ve aileleri doğa yolculuğuna çıktı. Porsuk ve çevresinde dürbünleri ile kuş habitatlarını inceleyen çocuklar, eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşadılar. Etkinlik sayesinde çocukların doğa ve doğada yaşayan farklı türler hakkında görerek ve inceleyerek bilgi sahibi olduğunu belirten veliler, Eskişehir Hayvanat Bahçesi’ne teşekkür ettiler. 

Çocuklar için bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu belirten Biyolog Sunay Balaban ise “Akbabalar etrafındaki leşleri temizleyen, ömürlerini eşlerine sadık geçiren ve nesilleri tükenme tehdidi altındaki canlılardır. Yapılan araştırmalar sonucu tüm Afrika’daki akbaba ölümlerinin yüzde 61’inin zehirlenmeden kaynaklandığı kanısına varıldı. Çoğu kişi tarafından sevilmeseler de, kendilerini yakından tanıyanların hayranlığını kazanan akbabalar, insanlar tarafından devamlı olarak zehirlendiklerinden dolayı önümüzdeki yarım yüzyıl içinde, Afrika kıtasındaki akbaba sayısının büyük ölçüde azalacağı tahmin ediliyor. İnsan etkisinin yarattığı tehdit, akbabaların üreme biyolojisiyle birleşince daha da artıyor. Bu yüzden her yıl Eylül ayının ilk cumartesi günü ‘Uluslararası Akbaba Farkındalık Günü’ olarak kutlanıyor. Biz de çocukların başta akbabalar olmak üzere kuş habitatlarını yakından tanımaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Gezerken yepyeni şeyler öğrendiğimiz bu etkinliğe katılan çocuklarımıza ve ebeveynlerine katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30