Çocuklar için ortak proje

Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir İş ve Meslek Kadınları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile Es Çocuk Evi’nde çocuklara masal günü düzenlendi.

Çocuklar için ortak proje

Çocuklar için eğitim çalışmaları ve mağdur kadınlara yardım çalışmaları yürüten Eskişehir İş ve Meslek Kadınları Derneği, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile ortak bir projeye imza attı. Çocuklara masal okuyarak hayal güçlerinin ve özgüvenlerinin gelişmesini amaçlayan dernek üyelerinin düzenlediği etkinlik, Es Çocuk Evi’ndeki öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.Masal anlatımı seanslarına katılan Kulüp Başkanı Sema Ulusaraçve dernek üyesi Prof. Dr. Işıl Açıkalın çocuklarla keyifli zamanlar geçirdi.


Prof. Dr. Işıl Açıkalın, “Bu çalışmam, 1980’lerde İtalyancanın pek kullanılmadığı Eskişehir’de beni Anadolu Üniversitesi kadrosuna alıp, İtalyan dilini kullanmam ve öğretmem için bana olanak sağlayan Yılmaz Büyükerşen Hocam’a gönül borcumun ifadesidir. Geçtiğimiz dönemde de buna benzer bir etkinlik düzenlemiş ve çocuklara tekrar geleceğimize söz vermiştik. Onlar bu ülkenin pırıl pırıl geleceği. Onlar için her türlü sosyal proje içerisinde olmaya hazırız!” dedi. 


Masal atölyelerine katılan çocuklarda olumlu yönde değişiklikler olduğunu ifade eden Es Çocuk Evi yetkilileri, masallardaki kahramanlar ile çocukların kendilerini özdeştirdiklerini bu sayede doğruyu ve yanlışı daha kolay kavradıklarını ifade ettiler. İş birliği dolayısıyla Eskişehir İş ve Meslek Kadınları Derneği’ne teşekkür eden yetkililer, çocukların faydasına olan her türlü iş birliklerine açık olduklarını belirttiler. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2019, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30