Çocuklar muhteşem bir deneyim yaşadı

Açıldığı günden bugüne yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Eskişehir Hayvanat Bahçesi, turizme sunduğu katkının yanı sıra düzenlediği etkinliklerle de çocuklara hayvan sevgisi aşılamaya ve onları doğa ile buluşturmaya devam ediyor. Son olarak gerçekleştirilen ‘Ormanda Bir Gün’ etkinliği ile çocukları Çatacık Ormanları’na götüren Hayvanat Bahçesi yetkilileri, çocuklara unutamayacakları bir deneyim yaşattı. 

Çocuklar muhteşem bir deneyim yaşadı
banner115

Çocuklara ve genç kuşaklara hayvan sevgisi aşılamak, nesli tükenmekte olan hayvanları korumak ve Eskişehir’in artan turizm gücüne güç katması amacıyla 2017 yılında hizmete giren Hayvanat Bahçesi, çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklerle de vatandaşların takdirini topluyor. Son olarak düzenlediği Ormanda Bir Gün etkinliğiyle çocukları kızıl geyikleri, doğal güzellikleri ve 200 yaşındaki sarıçam ağaçları ile meşhur Çatacık Ormanları’na götüren Hayvanat Bahçesi yetkilileri, çocuklara doğa içerisinde muhteşem bir deneyim yaşattı. 

Dünya üzerindeki orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklara Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Ferhat Altunsoy, Doç. Dr. Sulhi Özkütük ve Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Işık ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Doğa, ekoloji ve Çatacık Ormanları hakkında akademisyenlerden bilgi alan çocuklar, kızıl geyikleri yakından görüp besleme imkanı yakaladılar. 

Çocukların temiz hava eşliğinde hafta sonlarını güzel bir etkinlikle değerlendirdiğini ifade eden aileler, etkinlik dolayısıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ve geziye katılan biyologlara teşekkür ettiler. Çocuklara erken yaşta hayvan sevgisi aşılamak için uygulamalı eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Hayvanat Bahçesi yetkilileri ise bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade ettiler. 
 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30