Çocuklar tiyatroyu çok sevdi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği ve Sultandere Sahnesi’nde gerçekleştirilen Yaratıcı Drama ve Dans Yaz Okulu, çocukların hazırladığı gösteriler ve ardından gerçekleştirilen sertifika töreni ile sona erdi.  

Çocuklar tiyatroyu çok sevdi!
banner115

Sezonun kapalı olduğu yaz döneminde perdelerini eğitim için açık tutmayı sürdüren Şehir Tiyatroları, 75. Yıl Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerden gelen yaklaşık 120 çocuk için Sultandere Sahnesi’nde yaratıcı drama ve dans eğitimlerini tamamladı. 9 Temmuz tarihinde başlayan ve 5 hafta süren eğitimler çocukların hazırladığı gösteriler eşliğinde sona erdi. 

Çocuklara erken yaşta sanat sevgisi aşılamak için, projelendirdiği oyun ve etkinliklere büyük önem veren Şehir Tiyatroları, sezon kapanmasına rağmen perdelerini çocuklar için açık tutmaya devam etti. 6-8, 9-11 ve 12-15 arası üç farklı yaş grubu ile gerçekleştirilen Yaratıcı Drama ve Dans eğitimlerinde çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşadılar. Sultandere Sahnesi’nde gerçekleştirilen eğitim sonu gösterisinin ardından Şehir Tiyatrosu yetkilileri ile bir araya gelen veliler, kendilerine bu imkanı tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti. 

Şehir Tiyatrolarının ücretsiz olarak düzenlediği yaz kurslarında drama eğitimi Rana Akdoğan, dans eğitimi ise Halil İbrahim Kayışbacak tarafından verildi. Yaz Kurslarının genel koordinatörlüğü görevini üstlenen Şehir Tiyatroları sanatçısı Murat Danacı “Eskişehir’de yaşayan tüm çocuklarımız tiyatroya ve sanata duyarlı bir şekilde yetişiyor. Bizler de üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirerek çocuklarımıza kendilerini geliştirebilecekleri alternatif alanlar açmaya önem veriyoruz. Sultandere Sahnesinde düzenlediğimiz yaz kursları da bunlardan birisi. Hem çocuklarımız hem de ailelerinin mutluluğu bizleri de motive ediyor. Ailelerimiz ve çocuklarımız kursların devamı konusunda ısrarcılar. Onlardan gelen istekleri göz ardı etmeyeceğiz. Benzer eğitimlerimize sezon içinde yani kış döneminde de devam edeceğiz” diyerek konu ile ilgili düşüncelerini ifade etti. 
 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30