Çocukların tatili dolu dolu geçecek

Çocukların ara tatillerini verimli şekilde geçirmesi amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı merkezler ve birimlerce Kış Okulları programı düzenleniyor. Programlar çerçevesinde Bilim Deney Merkezi, Hayvanat Bahçesi, Masal Şatosu ve Çocuk Hakları Birimi, çocuklara yönelik farklı alanlarda atölyeler gerçekleştirecek.

Çocukların tatili dolu dolu geçecek
banner127

Çocuklar için hayata geçirdiği projeler ve çalışmalarla örnek olan Büyükşehir Belediyesi, ara tatili için de çocuklara yönelik birbirinden renkli atölyeler düzenlemeye hazırlanıyor. Bilim Deney Merkezi’nde, Hayvanat Bahçesi’nde, Masal Şatosu’nda ve Çocuk Hakları Birimi’nde düzenlenecek atölyelerde çocuklar bir yandan tatillerini verimli şekilde geçirirken, diğer yandan da farklı alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. 
Her yıl yüz binlerce kişiyi ağırlayan Hayvanat Bahçesi’nde 28 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında ‘Kış Mevsiminde Hayvanlar’, ‘Eskişehir Yaban Hayatı’, ‘Laboratuar Gezisi’, ‘Eskişehir’de Yaşayan Kuş Türleri’ alanında uzman personellerce çocuklara anlatılacak. 

Çocuklara erken yaşta bilimi sevdirmeye çalışan Bilim Deney Merkezi’nde ise 21 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında birbirinden renkli atölyeler düzenlenecek. Çocuklar atölyelerde ‘Böceklerin Dünyası’, ‘Enerjim Yüksek’, ‘Güneş Ne Renk?’, ‘Roket Bilimi’, ‘Newton’un Işığı’, ‘Mini Robotlar Yarışıyor’, ‘Astronomi: Işık Eğrisi’, ‘Boncuklarla Kodluyorum’ gibi bilimsel etkinliklerle buluşacak. 
Çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu da 25 Ocak’da yaklaşık 25 kişilik yaratıcı okuma atölyesi düzenleyecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı iş birliği ile düzenlenecek atölyede çocukların farklı okuma ve yaratıcı düşünme becerileri geliştirilmeye çalışılacak. Ayrıca Çocuk Hakları Birimi de 20 Ocak-31 Ocak tarihleri arasından hak temelli atölyelerle çocuklara ücretsiz eğitimler verecek. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30